Családireceptkönyv.hu

Daragaluska leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




•1 teáskanál étolaj
•ízlés szerint só
•1 db fehérrépa
•1 db sárgarépa
•1 cikk zeller
•1 cikk karalábé
•1 teáskanál delikát ételízesítő
•kb4 evőkanál búzadara
1 db tojás
apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:




A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk bele, lassan megfőzzük. kb 1 óra.

Daragaluska:
1 tojást villával jó habosra felverjük, adunk hozzá kb 1 teáskanál olajat, hozzáadjuk a búzadarát és a petrezselyemzöldet, sót. Vigyázzunk ne legyen kemény a massza, inkább laza legyen. Hagyjuk egy kicsit állni, majd kiskanállal szaggassuk bele a levesbe, főzzük készre.
Jó étvágyat!

Daragaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen. Ízesítem...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Karácsonyi káposztaleves
Karácsonyi káposztaleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbabos csirkeragu leves
Zöldbabos csirkeragu leves

A hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd ös...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk