•1 teáskanál étolaj
•ízlés szerint só
•1 db fehérrépa
•1 db sárgarépa
•1 cikk zeller
•1 cikk karalábé
•1 teáskanál delikát ételízesítő
•kb4 evőkanál búzadara
1 db tojás
apróra vágott petrezselyemzöld
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk bele, lassan megfőzzük. kb 1 óra.
Daragaluska:
1 tojást villával jó habosra felverjük, adunk hozzá kb 1 teáskanál olajat, hozzáadjuk a búzadarát és a petrezselyemzöldet, sót. Vigyázzunk ne legyen kemény a massza, inkább laza legyen. Hagyjuk egy kicsit állni, majd kiskanállal szaggassuk bele a levesbe, főzzük készre.
Jó étvágyat!
A húsgombóchoz a darált húst összekeverjük a többi hozzávalóval, és hűtőben pihentetjük, ameddig a levest elkészítjük. Felhevített olajban, nem túl magas hőfokon, sűrűn kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkeszárnyakat eldarabolom, majd a megdinsztelt hagymára teszem és fehéredésig pirítom. 2. Majd felöntöm vízzel és felforralom. 3. A habját leszedem és lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMeghámozzuk, majd felkockázzuk a karalábét és a fokhagymát. Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a karalábét, és együtt pároljuk (fedő alatt) 5-10 percig....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű