•1 teáskanál étolaj
•ízlés szerint só
•1 db fehérrépa
•1 db sárgarépa
•1 cikk zeller
•1 cikk karalábé
•1 teáskanál delikát ételízesítő
•kb4 evőkanál búzadara
1 db tojás
apróra vágott petrezselyemzöld
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk bele, lassan megfőzzük. kb 1 óra.
Daragaluska:
1 tojást villával jó habosra felverjük, adunk hozzá kb 1 teáskanál olajat, hozzáadjuk a búzadarát és a petrezselyemzöldet, sót. Vigyázzunk ne legyen kemény a massza, inkább laza legyen. Hagyjuk egy kicsit állni, majd kiskanállal szaggassuk bele a levesbe, főzzük készre.
Jó étvágyat!
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésként készítek egy zöldségalapot. Ehhez nagyobb darabokra vágom a répát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert, aztán a szalonnát is felkockázom, majd mindezt beledobálom e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk, az apróra vágott hagymát zsiradékban megpirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. Megsózzuk és vízzel felengedjük. Ha a hús puhulni ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a sonkás galuskát készítjük el, mert jót tesz neki ha áll, mielőtt kifőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk. Egy tojást felverünk, elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk az a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű