•1 teáskanál étolaj
•ízlés szerint só
•1 db fehérrépa
•1 db sárgarépa
•1 cikk zeller
•1 cikk karalábé
•1 teáskanál delikát ételízesítő
•kb4 evőkanál búzadara
1 db tojás
apróra vágott petrezselyemzöld
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk bele, lassan megfőzzük. kb 1 óra.
Daragaluska:
1 tojást villával jó habosra felverjük, adunk hozzá kb 1 teáskanál olajat, hozzáadjuk a búzadarát és a petrezselyemzöldet, sót. Vigyázzunk ne legyen kemény a massza, inkább laza legyen. Hagyjuk egy kicsit állni, majd kiskanállal szaggassuk bele a levesbe, főzzük készre.
Jó étvágyat!
1. Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk. 2. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd a mirelit zöldséget beletéve, néh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMájnokedli: 1db csirkemáj, 1 tojás, 3 ek. tápiókaliszt, 2 ek. szezámliszt, só, bors, petrus. Külön vízben főztem ki (a levesbe nem mertem, hátha szétmállik, de nem...) kanállal sz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű