menu

Családireceptkönyv.hu

Daragaluska leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




•1 teáskanál étolaj
•ízlés szerint só
•1 db fehérrépa
•1 db sárgarépa
•1 cikk zeller
•1 cikk karalábé
•1 teáskanál delikát ételízesítő
•kb4 evőkanál búzadara
1 db tojás
apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:




A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk bele, lassan megfőzzük. kb 1 óra.

Daragaluska:
1 tojást villával jó habosra felverjük, adunk hozzá kb 1 teáskanál olajat, hozzáadjuk a búzadarát és a petrezselyemzöldet, sót. Vigyázzunk ne legyen kemény a massza, inkább laza legyen. Hagyjuk egy kicsit állni, majd kiskanállal szaggassuk bele a levesbe, főzzük készre.
Jó étvágyat!

Daragaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
Sajtkrémes gombaleves
Sajtkrémes gombaleves

megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomómen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FOKHAGYMA KRÉMLEVES
FOKHAGYMA KRÉMLEVES

A fokhagymát zúzd össze, felforrósított olajon hervaszd meg. Hintsd rá a lisztet, és ha szép rószaszínűre pirult, öntsd fel csontlevessel. Ízesítsd sóval, fehér borssal, és forrald...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Bableves olaszosan (Zóna)
Bableves olaszosan (Zóna)

A megmosott, előző éjjel beáztatott babot tedd fel hideg vízbe főni a csülökkel, sóval és babárlevéllel. A hagymát aprítsd, a répát karikázd fel, majd dobd rá mindet a forró olíva...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Baconos spárgaleves
Baconos spárgaleves

Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáöntjük a húslevesalaplét, és 10 percig főzzük. A spárga alsó része...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk