menu

Családireceptkönyv.hu

Eszterházy szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 db babérlevél
•3-4 evőkanál olaj
•1/2 dl fehérbor
•3 dkg liszt
•1,5 dl tejföl
•1 kis fej vöröshagyma
•4 szelet rostélyos
•15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
•só cukor, mustár, citrom

Elkészítés:


A rostélyosokat gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsiradékon hirtelen elősütjük az előzőleg liszbe forgatott húsokat, és félretesszük. Ebbe a zsírba megpároljuk a hagymát,szórunk rá lisztet, pici vízzel vagy csontlével felengedjük, majd a húsokat ebbe a szaftba pároljuk..Tehetünk mellé egy-két citromkarikát, sót borsot. A zöldségeket a hagymával kevés zsiron kicsit megpároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott, félig párolt vegyeszöldséget, babérlevelet. Ha a rostélyos puha,tejfölös habarással sűrítjük. A tejfölbe keverünk mustárt, borsot, citromlét, cukrot. Behabarjuk, és ha szükséges, még utána ízesíthetünk. A mártásnak sárga színűnek kell lennie. Spagettit főzünk mellé. (Sertéshússal is készíthetjük)

Eszterházy szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Marhapörkölt
Marhapörkölt

A vöröshagymát aprítsuk fel, a húst pedig nagyjából 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel. A lábasban, bográcsban olvasszuk meg a zsírt, dobjuk rá a hagymát és pirítsuk szép üvegesre....

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fűszeres borjúragu
Fűszeres borjúragu

A húst nagyobb darabokra vágjuk és átkenjük olajjal, majd a csilit, a curryt, és a kurkumát, összekeverjük és átkenjük vele. Egy kisebb edénybe tesszük, lefedjük és legalább 3 órán...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomos marhahús gombóc
Paradicsomos marhahús gombóc

A hagymát felaprítom, a kakukiskanálfű száraitól megszabadulok, elég nekem a levél. A fokhagymát apróra felaprítom, a húst, a hagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot alaposan összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Marhalábszárpörkölt
Marhalábszárpörkölt

A zsíron a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük, majd a tűzre visszatéve kevés vízzel felöntjük....

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk