•1 db babérlevél
•3-4 evőkanál olaj
•1/2 dl fehérbor
•3 dkg liszt
•1,5 dl tejföl
•1 kis fej vöröshagyma
•4 szelet rostélyos
•15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
•só cukor, mustár, citrom
A rostélyosokat gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsiradékon hirtelen elősütjük az előzőleg liszbe forgatott húsokat, és félretesszük. Ebbe a zsírba megpároljuk a hagymát,szórunk rá lisztet, pici vízzel vagy csontlével felengedjük, majd a húsokat ebbe a szaftba pároljuk..Tehetünk mellé egy-két citromkarikát, sót borsot. A zöldségeket a hagymával kevés zsiron kicsit megpároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott, félig párolt vegyeszöldséget, babérlevelet. Ha a rostélyos puha,tejfölös habarással sűrítjük. A tejfölbe keverünk mustárt, borsot, citromlét, cukrot. Behabarjuk, és ha szükséges, még utána ízesíthetünk. A mártásnak sárga színűnek kell lennie. Spagettit főzünk mellé. (Sertéshússal is készíthetjük)
60 dkg marhafelsált megmosunk, fölkockázzuk, és egy részüket kizsírozott tűzálló tálba tesszük. 1 kg burgonyát megtisztítunk, megmosunk, karikára vágunk, és a húsra egy sor burgony...
Elkészítési idő:A húsokat tisztítsd meg, majd a kedvenc klopfolóddal finoman ütögesd meg, ne verd szét, csak annyi kell, hogy a rostok lazuljanak kissé. Öt-hat evőkanál olajat keverj össze a mustá...
Elkészítési idő: 45 perc+1 éj.Egy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját. Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és...
Elkészítési idő: 5 óra