menu

Családireceptkönyv.hu

Farsangi fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


28-30 darabhoz:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 pohárka rum
késhegynyi só
5 dl tej
A sütéshez:
1 kg zsír vagy 1 l olaj

Elkészítés:


3 dl langyos tejjel, az élesztővel, 1 kanál porcukorral és 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A megmaradt porcukorral a tojássárgákat elkeverjük, majd az érett kovászhoz adjuk, jól eldolgozzuk. Hozzáöntjük a langyos vajat, a 0,5 dl. rumot ,
a lisztet és annyi langyos tejet, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk. Fakanállal húsz percig verjük, esetleg géppel dagasztjuk. A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, kezünkkel ujjnyi vastagra szétnyomkodjuk, és vizespohár nagyságú fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután még fél óráig kelesztjük úgy, hogy a kiszaggatott, gyengén liszttel meghintett fánkokat letakarjuk. Bő, forró olajban kezdjük meg egyszerre három-négy darab sütését úgy, hogy fedőt is teszünk rá mindaddig, míg az alja sül. Azt az oldalt amelyiket először tesszük a zsiradékba középen az ujjunkkal picit benyomjuk. Átfordítás után a fedő lekerülhet a lábasról

Farsangi fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi rétes Eta módra
Házi rétes Eta módra

Tálba bele szitálom a lisztet, bele teszem a sót, a tojást amit felverek és dagasztom az ecetes vízzel. A tészta keménysége közepes legyen, inkább egy picit keményebb ,,,addig dag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Kati szelet
Avatar Sági Annamária Kedvelnék
Kati szelet

1. Az alapanyagokat annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Háromfelé elosztjuk és tepsi tetején kisütjük a lapokat. 2. A töltelékhez egy lapot összetör...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Cseresznyés Pite
Cseresznyés Pite

Elkészítés: A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, majd a sütőporos lisztet, és a kemény tojáshabot bele keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzás epres panna cotta (Gizi)
Bodzás epres panna cotta (Gizi)

Epres réteghez Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel. A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk