14 deka cukor
1 tk vaníliakivonat (vagy egy zacskó vaníliáscukor)
3 tojás
1 csipet só
9 deka olaj
100 ml tej
22 deka liszt
1 sütőpor
3 ek holland kakaópor
A beforgatáshoz:
40 deka fehércsoki
150 ml tejszín
egy kevés rum (elhagyható)
20 deka kókuszreszelék
A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd eldolgozom az olajat és a tejet is benne. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elszitálom. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verem. Az olajos tojássárgájás krémbe vegyítem a liszt harmadrészét, a többit pedig a habbal felváltva forgatom bele ügyelve rá, hogy ne törjön össze túlságosan a hab és lehetőleg csomómentes legyen a keverék. Sütőpapírral kibélelt 24x24 cm-es formába öntöm a tésztát és 175°C fokra előmelegített sütőbetolom kb.25 percre. (tűpróba)
A fenti hozzávalókat a kókusz kivételével egy kis edényben alacsony hőfokon összemelegítem. A kihűlt tésztát feldarabolom és a folyékony fehércsokiba forgatom, majd meghempergetem a kókuszreszelékben. Sütőpapíron hagyom megdermedni. A rum bár elhagyható, de nagyon finom lesz tőle a kocka. Amikor elfogyott az olvasztott csoki fele, a maradékba lehet egy kevés rumot keverni, így csak a fele lesz alkoholos. A fenti adag 25 nagyobb vagy 36 kisebb kockára elegendő.
2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük. Ha kihűl a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit/sütőformát kivajazzuk. A kiflit felszeleteljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a pudingporral, a barac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel elkeverjük, a nyújtott tésztár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű