14 deka cukor
1 tk vaníliakivonat (vagy egy zacskó vaníliáscukor)
3 tojás
1 csipet só
9 deka olaj
100 ml tej
22 deka liszt
1 sütőpor
3 ek holland kakaópor
A beforgatáshoz:
40 deka fehércsoki
150 ml tejszín
egy kevés rum (elhagyható)
20 deka kókuszreszelék
A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd eldolgozom az olajat és a tejet is benne. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elszitálom. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verem. Az olajos tojássárgájás krémbe vegyítem a liszt harmadrészét, a többit pedig a habbal felváltva forgatom bele ügyelve rá, hogy ne törjön össze túlságosan a hab és lehetőleg csomómentes legyen a keverék. Sütőpapírral kibélelt 24x24 cm-es formába öntöm a tésztát és 175°C fokra előmelegített sütőbetolom kb.25 percre. (tűpróba)
A fenti hozzávalókat a kókusz kivételével egy kis edényben alacsony hőfokon összemelegítem. A kihűlt tésztát feldarabolom és a folyékony fehércsokiba forgatom, majd meghempergetem a kókuszreszelékben. Sütőpapíron hagyom megdermedni. A rum bár elhagyható, de nagyon finom lesz tőle a kocka. Amikor elfogyott az olvasztott csoki fele, a maradékba lehet egy kevés rumot keverni, így csak a fele lesz alkoholos. A fenti adag 25 nagyobb vagy 36 kisebb kockára elegendő.
(A fenti hozzávalók a közepestől kicsit nagyobb méretű tepsihez elegendő mennyiségek.) Először az omlós tésztát készítjük el. A szobahőmérsékletű vajat a liszttel, a cukorral, a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá. Majd keverjük bele a darált diót. A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát és összekeverjük. Beletesszük a margarint és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport és ezt is e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű