Családireceptkönyv.hu

Felhő szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
25 dkg liszt,
10 dkg p.cukor,
1 tojás,
1 tojás sárgája,
1 kk. szódabikarbóna,
5 dkg ráma,
1 ek méz.

Krémhez:
1 l tej,
2 ek. lisz,
2 csm. vanília puding,
3 tojás sárgája,
20 dkg ráma,
15 dkg p.cukor,
2 van.cukor,
1/2 l Hulala (Tejszín)

Elkészítés:


A lisztet a rámával elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk, tepsi hátulján sütjük. Az egyik megsült lapot felkockázzuk.

Krém készítése:
A lisztet a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, és a tejben megfőzzük.
A rámát a cukrokkal habosra keverjük. A kihűlt pudingot is jól átkeverjük, végül a két krémet jól kihabosítjuk.
A Hulalát (tejszínt) kemény habbá verjük.
A krémet a tésztára kenjük, rá a felvert Hulalát, végül rárakosgatjuk a kockára vágott lapokat. Tetejét porcukorral meghintjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fogyasztás előtt egy nappal készítsük el, mert puhulni kell a tésztának.
Másnapra pihe könnyű, olvad a szádban! Isteni!

Felhő szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brüsszeli Belga gofri
Brüsszeli Belga gofri

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és tedd bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, amíg a térfogata a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz. Addig a tojást, a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyuszi
Sütemények
Sütemények

xx

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Boszorkánymáglya
Boszorkánymáglya

A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tiramisu (bernáth józsef)
Tiramisu (bernáth józsef)

A krémhez először kikeverjük a tojássárgáját a 20 g cukorral és a kikapart vanília magjával. Amikor habos, hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét felverjük a 60 g cukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk