•5 dkg vaj
•3 db csirkemell
•3 db tojás
•10 dkg gomba
•7 dkg zsír
•10 dkg csirkemáj
•3 db zsemle
•1/2 csokor petrezselyemzöld
•7 dkg szalonna
•só, frissen őrölt bors
A szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben félig kiolvasztjuk. A májat és a gombát 5mm-es kockára vágjuk. A félig kiolvasztott szalonnához adjuk a májat, a gombát, és gyengén lepirítjuk. A lepirított kihűtött anyagokhoz sót, borsot, petrzselyemzöldet adunk. A zsemlét a tojással, kevés sóval, borssal ízesítjük, majd a gombás májas raguval összedolgozzuk. Vigyázzunk a sóval mert a szalonna sós! A csirkemell bőre alá töltjük a tölteléket.Én a hús közé is szoktam tölteni. Megformázzuk, és180 fokon szép lassan megsütjük. Ha megsült, kicsit pihentetjük, majd ha lehet, felszeljük, a sülthús levével meglocsoljuk, rizzsel tálaljuk.
A csirkemelleket késsel vágjuk úgy be, hogy szét tudjuk nyitni nagyobb szeleteknek. Négy szeletet készítsünk így elő. Sózzuk, borsozzuk. A camembert sajtot vágjuk négy részre, tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeldaraboljuk a csirkét, és félbevágjuk a combokat is. A lábasba vagy a bográcsba rétegezve berakjuk a húsokat és az apró kockákra vágott vöröshagymát, valamint a paradicsomot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet alaposan megmosom, papírtőrlővel szárazra törlöm, majd vékony csíkokra vágom. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit héjastól lereszeljük, úgyszintén a gombát is. Két csipetnyi sóval megszórjuk, néhány percig hagyjuk, majd kinyomjuk a folyadékot belőle. Ízesítjük borssal, ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes