Hozzávalók 6 pohárhoz
4 dl tej
1 dl habtejszín
3 evőkanál cukor
1 csipet só
5 dkg búzadara
1 tojás
25 dkg túró
25 dkg fagyasztott málna + néhány szem a díszítéshez
9 dkg porcukor
3 evőkanál mandulapehely
A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, majd a tejet és a tejszínt óvatosan hozzáöntve addig főzzük, amíg a karamell fel nem olvad. Sózzuk.( csipet só). Állandó keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát, újra felforraljuk, majd a tűzről levéve pár percig hűlni hagyjuk. 3 evőkanál grízkását – kanalanként adagolva – a tojássárgájához keverünk, majd az egészet a többi kásához öntjük. Nagyobb tálba téve kihűtjük, közben többször átkeverjük.
A túrót 5 dkg porcukorral botmixerrel pürésítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Előbb a túrót, majd a habot is a grízkásához forgatjuk.
A málnát kiolvasztjuk, a maradék porcukorral együtt botmixerrel pürésítjük, majd szűrőkanálon átpasszírozzuk.
A krémet a málnapürével felváltva poharakba osztjuk, behűtjük, és a tetejüket tálalás előtt durvára vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mandulapehellyel, valamint málnaszemekkel díszítjük.
Eperrel, vagy bármilyen tetszőleges gyümölccsel is készíthető. Nem baj ha a gyümölcspép kicsit darabos.
A vajat és az étcsokoládét a mikró közepes fokozatán többszöri keveréssel összeolvasztjuk, félrerakjuk. A túrót áttörjük, elkeverjük 4 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tejet a rizzsel és 2 ek cukorral felforraljuk. Mikor a rizsszemek a tej tetejére feljönnek, akkor elzárjuk és fedővel dagadni hagyjuk. A tojást 2 ek cukorral habosra verjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket az anyagokat összekeverjük, és kerek formába öntjük. A sütőt 180 fokra melegítjük.Kb fél óra kell a sütéshez, és közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű