Hozzávalók 6 pohárhoz
4 dl tej
1 dl habtejszín
3 evőkanál cukor
1 csipet só
5 dkg búzadara
1 tojás
25 dkg túró
25 dkg fagyasztott málna + néhány szem a díszítéshez
9 dkg porcukor
3 evőkanál mandulapehely
A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, majd a tejet és a tejszínt óvatosan hozzáöntve addig főzzük, amíg a karamell fel nem olvad. Sózzuk.( csipet só). Állandó keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát, újra felforraljuk, majd a tűzről levéve pár percig hűlni hagyjuk. 3 evőkanál grízkását – kanalanként adagolva – a tojássárgájához keverünk, majd az egészet a többi kásához öntjük. Nagyobb tálba téve kihűtjük, közben többször átkeverjük.
A túrót 5 dkg porcukorral botmixerrel pürésítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Előbb a túrót, majd a habot is a grízkásához forgatjuk.
A málnát kiolvasztjuk, a maradék porcukorral együtt botmixerrel pürésítjük, majd szűrőkanálon átpasszírozzuk.
A krémet a málnapürével felváltva poharakba osztjuk, behűtjük, és a tetejüket tálalás előtt durvára vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mandulapehellyel, valamint málnaszemekkel díszítjük.
Eperrel, vagy bármilyen tetszőleges gyümölccsel is készíthető. Nem baj ha a gyümölcspép kicsit darabos.
Keverjük el habosra a tojássárgáját a vízzel és a cukorral. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. Verjük habbá a tojásfehérjét és adjuk hozzá a masszához. Öntsük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. 2.A krémhez a tojássárgát a pudinggal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLINZERTÉSZTA: A hideg vajat felkockázzuk. A lisztet tálba szitáljuk és elvegyítjük a sütőporral . A tojást egy kis tálkában villával felverjük. Késes robotgéppel a legegys...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes2 A száraz hozzávalókat, fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, olajat, tejet és tojást is. Világos rozsliszt a Tesco-ban kapható. A tészta majdnem folyós, és bár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű