Hozzávalók 6 pohárhoz
4 dl tej
1 dl habtejszín
3 evőkanál cukor
1 csipet só
5 dkg búzadara
1 tojás
25 dkg túró
25 dkg fagyasztott málna + néhány szem a díszítéshez
9 dkg porcukor
3 evőkanál mandulapehely
A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, majd a tejet és a tejszínt óvatosan hozzáöntve addig főzzük, amíg a karamell fel nem olvad. Sózzuk.( csipet só). Állandó keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát, újra felforraljuk, majd a tűzről levéve pár percig hűlni hagyjuk. 3 evőkanál grízkását – kanalanként adagolva – a tojássárgájához keverünk, majd az egészet a többi kásához öntjük. Nagyobb tálba téve kihűtjük, közben többször átkeverjük.
A túrót 5 dkg porcukorral botmixerrel pürésítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Előbb a túrót, majd a habot is a grízkásához forgatjuk.
A málnát kiolvasztjuk, a maradék porcukorral együtt botmixerrel pürésítjük, majd szűrőkanálon átpasszírozzuk.
A krémet a málnapürével felváltva poharakba osztjuk, behűtjük, és a tetejüket tálalás előtt durvára vágott, majd száraz serpenyőben megpirított mandulapehellyel, valamint málnaszemekkel díszítjük.
Eperrel, vagy bármilyen tetszőleges gyümölccsel is készíthető. Nem baj ha a gyümölcspép kicsit darabos.
1. A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A mézet mikrohullámú sütőben vagy tűzhelyen felmelegítjük. Csak langyos legyen! 3. Ezután adjuk hozzá a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással és citromhéjjal elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos, gyümölcsös keveréket és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a porcukorral alaposan áttörjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet és olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, Lisztezett deszkán kinyújtjuk és olajjal megkenj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű