Családireceptkönyv.hu

Gyümölcs mártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•fél teáskanál szegfűszeg
•1 db citrom
•6-7 dl víz
•3-4 evőkanál liszt
•0,5 kg kg meggy
•4 evőkanál kr.cukor
•2-3 evőkanál tejföl
•2 db nagyobb alma
•1 teáskanál egész fahéj

Elkészítés:



A vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, szirupot főzünk. Ezután beletesszük a gyümölcsöket és azzal is forraljuk egy kicsi. A lisztből csomómentes habarást készítünk, és behabarjuk a mártást. Jól kiforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, a tejfölt kiegyenlítjük, Folytonos keverés mellett a tejfölhöz adunk a meleg mártásból, így a tejföl hőfoka kiegyenlítődik ,és a meleg mártás nem kapja össze a tejfölt ha hozzá öntjük. Tejföllel már nem forraljuk!
Sült hús mellé rizzsel együtt tálaljuk.

Gyümölcs mártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegán köles körözött recept medvehagymával
Vegán köles körözött recept medvehagymával

A kölest megmossuk, majd feltesszük kétszeres mennyiségű vízbe főni. Amikor forr, lefedjük, takarékra vesszük a tüzet, és 10 percig pároljuk. Majd ha elkészült, még lefedve 5 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült krumpli mártogatós
Sült krumpli mártogatós

Összekeverjük a tejfölben a finomra vágott mentát, a lime levét, sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Ha nagyon nagy a fokhagyma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
GULYÁSKRÉM tartósító nélkül
GULYÁSKRÉM tartósító nélkül

A só, cukor, olaj kivételével mindent egyberakok és elkezdem főzni... alaposan szétfőzöm...a babérlevelet kiveszem belőle és mixelem... jó krémesre... most hozzá adom a sót olajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Eredeti bolognai szósz
Eredeti bolognai szósz

Az eredeti bolognai szósz elkészítéséhez először egy konyhai turmixgép vagy aprítógép segítségével aprítsd fel a répát, hagymát és zellert egészen apró, pürészerű állagúra. Ha ninc...

Elkészítési idő: 2 ora 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk