•fél teáskanál szegfűszeg
•1 db citrom
•6-7 dl víz
•3-4 evőkanál liszt
•0,5 kg kg meggy
•4 evőkanál kr.cukor
•2-3 evőkanál tejföl
•2 db nagyobb alma
•1 teáskanál egész fahéj
A vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, szirupot főzünk. Ezután beletesszük a gyümölcsöket és azzal is forraljuk egy kicsi. A lisztből csomómentes habarást készítünk, és behabarjuk a mártást. Jól kiforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, a tejfölt kiegyenlítjük, Folytonos keverés mellett a tejfölhöz adunk a meleg mártásból, így a tejföl hőfoka kiegyenlítődik ,és a meleg mártás nem kapja össze a tejfölt ha hozzá öntjük. Tejföllel már nem forraljuk!
Sült hús mellé rizzsel együtt tálaljuk.
Egy kis nagy fenekű serpenyőben, melegítsük 2 tbl extra szűz olívaolaj. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát és Saute 2-3 percig, vagy amíg a gyöngyhagyma kezd fordulni áttetsző és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát nagyon apróra felkockázzuk vagy lereszeljük, és egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat félbevágom, kimagozom, a padlizsánok végét levágom, majd félbevágom és beirdalom őket. Megkenek mindent olivaolajjal és előmelegített sütőbe rakom őket egy nagy jénaib...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA bazsalikom leveleket megtisztítjuk, de nem vízzel hanem egy textil ruhával vagy papírtörlő kendővel. Lehetőség szerint kisebb leveleket használjunk a pesto készítéshez, mert fino...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű