Családireceptkönyv.hu

Gyümölcs mártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•fél teáskanál szegfűszeg
•1 db citrom
•6-7 dl víz
•3-4 evőkanál liszt
•0,5 kg kg meggy
•4 evőkanál kr.cukor
•2-3 evőkanál tejföl
•2 db nagyobb alma
•1 teáskanál egész fahéj

Elkészítés:



A vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, szirupot főzünk. Ezután beletesszük a gyümölcsöket és azzal is forraljuk egy kicsi. A lisztből csomómentes habarást készítünk, és behabarjuk a mártást. Jól kiforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, a tejfölt kiegyenlítjük, Folytonos keverés mellett a tejfölhöz adunk a meleg mártásból, így a tejföl hőfoka kiegyenlítődik ,és a meleg mártás nem kapja össze a tejfölt ha hozzá öntjük. Tejföllel már nem forraljuk!
Sült hús mellé rizzsel együtt tálaljuk.

Gyümölcs mártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klaudia
Mártogatós
Mártogatós

Csak össze kell keverni

Elkészítési idő: 5 p
Nehézség: Könnyű
share
Csokifondue
Csokifondue

A csokoládékat vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és egyneművé keverjük, az alkoholt közvetlenül a fogyasztás előtt keverjük hozzá. Gyümölcsöket, vagy apró teasüti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyszósz
Meggyszósz

1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. 2. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. 3. Hozzáadjuk a sót, fahéjat, cukrot és citromlevet, felte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyszósz
Meggyszósz

A meggyet kimagoztam, megszórtam a cukorral, a szegfűszeggel és a sóval. Kisebb lángra téve megvártam, míg kevés levet nem engedett, majd lefedtem és néhány percig főztem. Közben a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk