menu

Családireceptkönyv.hu

Beregszászi krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához
40 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg vaj
1 db sütőpor
4 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 dl 2,8%-os tej

A habhoz
4 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
25 dkg dió (darált)

A krémhez
80 g pudingpor (vaníliás)
7 dl 2,8%-os tej
30 dkg vaj
20 dkg porcukor

Elkészítés:


Összegyúrom a tésztát. Annyi tejet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak.
3 felé osztom a tésztát.
Egyenként 28x38 cm-es sütőlemezre kinyújtom a tésztát. Félreteszem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral.
Majd beleforgatom a darált diót. 3 egyenlő részre osztom a habot és egyenként a tészta tetejére kenem.
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép világosra sütöm a lapokat.
A pudingot a tejjel összefőzöm és kihűtöm.
A vajat a porcukorral kihabosítom. Majd a kihűlt pudingot is belekeverem.
A krémet két felé osztom. És betöltöm a lapok közé.
Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem.

Beregszászi krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Epres-túrós kocka
Epres-túrós kocka

Piskóta készítése: A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. A cukros tojáss...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lusta asszony rétese
Lusta asszony rétese

A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32*20 cm-es tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, amibe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot. Erre rászórjuk a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Diós-almás kevert süti
Diós-almás kevert süti

A szárazanyagot elkevertem majd hozzáadtam a reszelt almát. Utána a Loprofinos vizet és a rizstejet az olajjal elkeverve. Kikevertem. Ezt egy sütőpapíros formába öntöttem, és 18...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás zabpelyhes piskóta krémsajttal
Almás zabpelyhes piskóta krémsajttal

A zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem. Az almákat meghámoztam, ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk