tésztához
40 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg vaj
1 db sütőpor
4 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 dl 2,8%-os tej
A habhoz
4 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
25 dkg dió (darált)
A krémhez
80 g pudingpor (vaníliás)
7 dl 2,8%-os tej
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
Összegyúrom a tésztát. Annyi tejet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak.
3 felé osztom a tésztát.
Egyenként 28x38 cm-es sütőlemezre kinyújtom a tésztát. Félreteszem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral.
Majd beleforgatom a darált diót. 3 egyenlő részre osztom a habot és egyenként a tészta tetejére kenem.
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép világosra sütöm a lapokat.
A pudingot a tejjel összefőzöm és kihűtöm.
A vajat a porcukorral kihabosítom. Majd a kihűlt pudingot is belekeverem.
A krémet két felé osztom. És betöltöm a lapok közé.
Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem.
A vaj kivételével a hozzávalókat összedolgozom, 10 percig gyúrom. Megolvasztom a vajat és 3 lépésben a tésztába dolgozom. Letakarva kelesztem meleg helyen. 3 részre osztom és tégla...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjéből habot verünk, majd összekeverjük a cukorral, a kókusz reszelékkel, a rétesliszttel és a sütőporral. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz omlós tészta viszonylag olcsó, elkészítése gyors és egyszerű. Számtalan variációs lehetőséggel készül, sütés után ropogósan lágy. Az omlós tészta esetében is nagyon fontosak...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű