tésztához
40 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg vaj
1 db sütőpor
4 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 dl 2,8%-os tej
A habhoz
4 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
25 dkg dió (darált)
A krémhez
80 g pudingpor (vaníliás)
7 dl 2,8%-os tej
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
Összegyúrom a tésztát. Annyi tejet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak.
3 felé osztom a tésztát.
Egyenként 28x38 cm-es sütőlemezre kinyújtom a tésztát. Félreteszem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral.
Majd beleforgatom a darált diót. 3 egyenlő részre osztom a habot és egyenként a tészta tetejére kenem.
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép világosra sütöm a lapokat.
A pudingot a tejjel összefőzöm és kihűtöm.
A vajat a porcukorral kihabosítom. Majd a kihűlt pudingot is belekeverem.
A krémet két felé osztom. És betöltöm a lapok közé.
Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem.
Piskóta készítése: A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk. A cukros tojáss...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32*20 cm-es tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, amibe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot. Erre rászórjuk a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagot elkevertem majd hozzáadtam a reszelt almát. Utána a Loprofinos vizet és a rizstejet az olajjal elkeverve. Kikevertem. Ezt egy sütőpapíros formába öntöttem, és 18...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem. Az almákat meghámoztam, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű