tésztához
40 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg vaj
1 db sütőpor
4 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 dl 2,8%-os tej
A habhoz
4 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
25 dkg dió (darált)
A krémhez
80 g pudingpor (vaníliás)
7 dl 2,8%-os tej
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
Összegyúrom a tésztát. Annyi tejet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak.
3 felé osztom a tésztát.
Egyenként 28x38 cm-es sütőlemezre kinyújtom a tésztát. Félreteszem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral.
Majd beleforgatom a darált diót. 3 egyenlő részre osztom a habot és egyenként a tészta tetejére kenem.
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép világosra sütöm a lapokat.
A pudingot a tejjel összefőzöm és kihűtöm.
A vajat a porcukorral kihabosítom. Majd a kihűlt pudingot is belekeverem.
A krémet két felé osztom. És betöltöm a lapok közé.
Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem.
A diót durvára vágjuk. Az aszalt gyümölcsöket mazsola méretűre felaprítjuk. Cukrozott narancshéj mindenképp kell bele, de a többit tetszés szerint válogathatjuk össze. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez 5 dl tejet forrni teszünk, ezalatt a 4 tojássárgáját 6 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 pudingport, és a maradék 1 dl tejjel simára kavarjuk. Amikor a tej for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű