menu

Családireceptkönyv.hu

Beregszászi krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához
40 dkg búzaliszt (BL55)
25 dkg vaj
1 db sütőpor
4 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 dl 2,8%-os tej

A habhoz
4 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
25 dkg dió (darált)

A krémhez
80 g pudingpor (vaníliás)
7 dl 2,8%-os tej
30 dkg vaj
20 dkg porcukor

Elkészítés:


Összegyúrom a tésztát. Annyi tejet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak.
3 felé osztom a tésztát.
Egyenként 28x38 cm-es sütőlemezre kinyújtom a tésztát. Félreteszem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral.
Majd beleforgatom a darált diót. 3 egyenlő részre osztom a habot és egyenként a tészta tetejére kenem.
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép világosra sütöm a lapokat.
A pudingot a tejjel összefőzöm és kihűtöm.
A vajat a porcukorral kihabosítom. Majd a kihűlt pudingot is belekeverem.
A krémet két felé osztom. És betöltöm a lapok közé.
Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem.

Beregszászi krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Püspökkenyér muffin
Püspökkenyér muffin

A diót durvára vágjuk. Az aszalt gyümölcsöket mazsola méretűre felaprítjuk. Cukrozott narancshéj mindenképp kell bele, de a többit tetszés szerint válogathatjuk össze. A lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliakrémes meggyes sütemény
Vaníliakrémes meggyes sütemény

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csodálatos szelet
Csodálatos szelet

A krémhez 5 dl tejet forrni teszünk, ezalatt a 4 tojássárgáját 6 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 pudingport, és a maradék 1 dl tejjel simára kavarjuk. Amikor a tej for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés fánk
Bögrés fánk

. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk