•5 dkg gomba
•1 db paradicsom
•1 teáskanál delikát ételízesítő
•1 db kis fej vöröshagyma
•60 dkg húsoscsont
•40 dkg leveszöldség,
•1 db zöldpaprika
•1 db kelkáposztalevél
•1 mokkáskanál egészbors
•1-2 szál zellerzöld
•1-2 szál petrezselyemzöld
A csontot jól megmossuk, hideg vízbe tesszük és lassú tűzön főzzük. Közben a habját leszedjük. A fehérrépát, sárgarépát hasábra, a zellert karalábét szeletekre vágjuk Ha már nincs hab, beletesszük a zöldségeket és 2-3 órán át lassú tűzön, épp hogy csak gyöngyözzön, készre főzzük .Egy kicsit pihentetjük kb15 perc, és leszűrjük. Cérnameteéltel tálaljuk. A zöldségeket és a húsoscsontot külön tálaljuk fel. Adhatunk mellé reszelt tormát.
Elkészítés: Forró zsiradékban a vöröshagymát megdinsztelem, majd rajta a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzáadom a kockázott húst, magas hőfokon jól körbepirítgatom, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott csontokat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a szemes borsot, felöntjük vízzel, sózzuk. 1 óra lassú főzés után leszedjük a habját, majd beletesszük a...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát is megtisztítjuk, és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk. A répát és a karfiolt feltesszük főni. B...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű