Családireceptkönyv.hu

Húsleves cérnametéltel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•5 dkg gomba
•1 db paradicsom
•1 teáskanál delikát ételízesítő
•1 db kis fej vöröshagyma
•60 dkg húsoscsont
•40 dkg leveszöldség,
•1 db zöldpaprika
•1 db kelkáposztalevél
•1 mokkáskanál egészbors
•1-2 szál zellerzöld
•1-2 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:


A csontot jól megmossuk, hideg vízbe tesszük és lassú tűzön főzzük. Közben a habját leszedjük. A fehérrépát, sárgarépát hasábra, a zellert karalábét szeletekre vágjuk Ha már nincs hab, beletesszük a zöldségeket és 2-3 órán át lassú tűzön, épp hogy csak gyöngyözzön, készre főzzük .Egy kicsit pihentetjük kb15 perc, és leszűrjük. Cérnameteéltel tálaljuk. A zöldségeket és a húsoscsontot külön tálaljuk fel. Adhatunk mellé reszelt tormát.

Húsleves cérnametéltel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Gulyásleves
Gulyásleves

2 liter víz. ízletesebb lesz, ha 20-25 dkg összeaprított marhacsont levével öntjük fel. Sertéshúsból is készíthetjük, lábszárhúsból vagy lapockából. Igen ízletes a gulyás, ha marh...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Húsleves
Húsleves

A feldarabolt húst mossuk, ha kell, tisztítsuk meg. Majd tegyük fel hideg vízbe főni a sóval, paprikával, paradicsommal közepes lángon, lefedve. A belsőségeket (szív, máj, zúza) én...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hamisgulyás tejföllel, gombával
Hamisgulyás tejföllel, gombával

Egy lábosban olvasszuk ki a kockára vágott szalonnából a zsírt, a szalonna bőrét is hozzádobhatjuk. Pirítsuk meg rajta üvegesre a finomra vágott hagymát és a felaprított fokh...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk