Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Húsleves cérnametéltel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•5 dkg gomba
•1 db paradicsom
•1 teáskanál delikát ételízesítő
•1 db kis fej vöröshagyma
•60 dkg húsoscsont
•40 dkg leveszöldség,
•1 db zöldpaprika
•1 db kelkáposztalevél
•1 mokkáskanál egészbors
•1-2 szál zellerzöld
•1-2 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:


A csontot jól megmossuk, hideg vízbe tesszük és lassú tűzön főzzük. Közben a habját leszedjük. A fehérrépát, sárgarépát hasábra, a zellert karalábét szeletekre vágjuk Ha már nincs hab, beletesszük a zöldségeket és 2-3 órán át lassú tűzön, épp hogy csak gyöngyözzön, készre főzzük .Egy kicsit pihentetjük kb15 perc, és leszűrjük. Cérnameteéltel tálaljuk. A zöldségeket és a húsoscsontot külön tálaljuk fel. Adhatunk mellé reszelt tormát.

Húsleves cérnametéltel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Frankfurti leves kelbimbóval
Frankfurti leves kelbimbóval

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

1. Megpucolunk 1 fej fokhagymát, és egy kis lábosba tesszük a friss zsályával együtt. Felöntjük 1 liter vízzel, amit aztán felforralunk, és utána közepes lángon 20 percig főzzük....

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csontleves:
Csontleves:

A húsos csontot felteszem főni, ha felforr takarékra teszem és hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellerzöldet, karal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Zöldfűszeres sajtkrémleves
Zöldfűszeres sajtkrémleves

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymákat. Öntsünk rá fehérbort, forraljuk 10 percig, majd öntsük rá az a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk