0,5 kg finomliszt
kb. 2 dl tej
5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 ek só
1 egész tojás+1 sárgája+1 tojás a kenéshez
25 dkg margarin
3 db közepes főtt burgonya
kb. 10 dkg sajt a tetejére
1.A margarin és a főtt burgonya kivételével összeállítjuk a tésztát: az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt könnyű kelt tésztát készítünk. 20 percig pihentetjük.
2.Ezután kinyújtjuk, a margarin felét rákenjük, és összehajtogatjuk. 20 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, és rákenjük a margarin másik felét is. Összehajtogatjuk, és ismét 20 perc pihenő következik.
3.Megint kinyújtjuk, és ráreszeljük a 3 db főtt, kihűlt burgonyát. Ismét 20 perc pihenő. Majd kinyújtjuk, berácsozzuk, kiszaggatjuk, tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
4.Előmelegített sütőben 10-15 percig 200 fokon, majd ha már nem nő a térfogata, 180 fokon sütjük készre.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom rétestészta keménységűre. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1/2-1 cm vas...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElőkészítés: A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt, csipet cukrot szórtam rá és félretettem. Átszitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót, túrót, reszelt sajtot és elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsáljuk a margarint és a sóval, tejföllel, tojássárgájával és a megkelesztett élesztővel tésztát gyúrunk, amiből 5 cipót formálunk. 1 órát pihenni hagyjuk, majd nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, sajttal, tojással és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkára öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű