0,5 kg finomliszt
kb. 2 dl tej
5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 ek só
1 egész tojás+1 sárgája+1 tojás a kenéshez
25 dkg margarin
3 db közepes főtt burgonya
kb. 10 dkg sajt a tetejére
1.A margarin és a főtt burgonya kivételével összeállítjuk a tésztát: az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt könnyű kelt tésztát készítünk. 20 percig pihentetjük.
2.Ezután kinyújtjuk, a margarin felét rákenjük, és összehajtogatjuk. 20 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, és rákenjük a margarin másik felét is. Összehajtogatjuk, és ismét 20 perc pihenő következik.
3.Megint kinyújtjuk, és ráreszeljük a 3 db főtt, kihűlt burgonyát. Ismét 20 perc pihenő. Majd kinyújtjuk, berácsozzuk, kiszaggatjuk, tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
4.Előmelegített sütőben 10-15 percig 200 fokon, majd ha már nem nő a térfogata, 180 fokon sütjük készre.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Elkészítés Először gyúrd össze a tésztát: a lisztet keverd el a sóval, majd morzsold el benne a vajat. Add hozzá az élesztőt és a tejfölt és gyúrj belőle egy ruganyos tésztát. Ted...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA füstölt szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük egy akkora lábosban, melybe a ragu is bele fog majd férni; majd a szalonnákat kihalásszuk és félretesszük. A marhanyakat közep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet munkalapra szitáljuk, a tojást felverjük a tejjel, a tejfölt meglangyosítjuk. Elmorzsoljuk a lisztben a zsiradékot, hozzáadjuk a tejfölt, a felvert tojás 2/3 részét, a só...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A lisztet sózzuk, majd tálba szitáljuk. Közben a szobahőmérsékletű tejfölbe morzsoljuk a szintén szobahőmérsékletű élesztőt, összekeverjük, és hagyjuk feloldódni. Az át...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű