0,5 kg finomliszt
kb. 2 dl tej
5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 ek só
1 egész tojás+1 sárgája+1 tojás a kenéshez
25 dkg margarin
3 db közepes főtt burgonya
kb. 10 dkg sajt a tetejére
1.A margarin és a főtt burgonya kivételével összeállítjuk a tésztát: az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt könnyű kelt tésztát készítünk. 20 percig pihentetjük.
2.Ezután kinyújtjuk, a margarin felét rákenjük, és összehajtogatjuk. 20 percig pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk, és rákenjük a margarin másik felét is. Összehajtogatjuk, és ismét 20 perc pihenő következik.
3.Megint kinyújtjuk, és ráreszeljük a 3 db főtt, kihűlt burgonyát. Ismét 20 perc pihenő. Majd kinyújtjuk, berácsozzuk, kiszaggatjuk, tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
4.Előmelegített sütőben 10-15 percig 200 fokon, majd ha már nem nő a térfogata, 180 fokon sütjük készre.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A margarint eldörzsöljük a liszttel. Minden hozzávalót összedolgozunk. Kb 1 óra kelesztés után kinyújtjuk olyan 2 cm vastagra. To...
Elkészítési idő: 1,5 óraNEM KELL KELESZTENI! A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Nem fontos megvárni, hogy felfusson, majd a tészta többi hozzávalójával együtt j...
Elkészítési idő:A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele. Azonnal kiny...
Elkészítési idő: 30 perc