1 nagy fehér répa
1 vastagabb sárgarépa
1 cikk zeller
1 cikk karalábé
1 db paprika
1 db paradicsom
1 teáskanál ételízesítő
só
Májgaluskához:
1 pici vöröshagyma
20 dkg csirkemáj
1/2 vagy egy tojás
1,5 dl tej
só bors
majoranna
1 db zsömle
petrezselyemzöld
zsemlemorzsa (1-2-3 evőkanál ha túl híg)
A májat lekaparjuk, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, petrezselyemmel. Hozzáadunk 1 tejben áztatott kinyomott zsömlét, összekeverjük, és ha hígnak találjuk zsemlemorzsát teszünk bele. hűtőbe tesszük.
A répákat kockára vágjuk, kevés olajon megpároljuk a zellerrel és a karalábéval együtt, szórunk rá ételízesítőt, és felengedjük vízzel. Egy kicsi paradicsomot, és paprikát is belefőzhetünk. Lassú tűzön főzzük kb fél órát, majd kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat, és mérsékelt tűzön készre főzzük. Petrezselyemmel megszórhatjuk. Nagyon finom jóízű leves.
A karikára vágott zöldségeket kevés olajon megpirítjuk, tetszés szerint kicsi lisztet, pirospaprikát szórunk rá és felengedjük vízzel. Beletesszük az egész vöröshagymát, a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát mosd meg, csepegtesd le, majd távolítsd el a fás, száraz részeket, és szeleteld fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts vajat, és futtasd meg rajta az aprított újhagymá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegsütjük a sütőtököt: hosszában félbevágjuk, a magját kikaparjuk, majd 200 Celsius-fokos sütőben kb. 1 óra alatt teljesen puhára sütjük (a húsa pürésítve kiválóan fagyasztható is,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűOlajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a metéltre vágott káposztát. Kis vizet aláöntve félig puhára pároljuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes