12,5 dkg vaj
20 dkg cukor
6 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
egy csipet só
1 evőkanál reszelt citromhéj
18 dkg rétes liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg kicsire darabolt étcsokoládé
35 dkg málna, nálam most fagyasztott
Bekapcsoltam a sütőt 150-fokra.
A tojássárgáját a vajjal, reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral, habosra kevertem.
Tojásfehérjét a szódabikarbónával kemény habbá vertem.
A lisztet apró adagokban hozzákevertem a tojásos-vajas masszához.
Ehhez kevertem a keményre vert tojásfehérjét és a feldarabolt csokoládét.
Vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntöttem a tésztát, amit egyenletesen elkentem.
A tetejére sorba rakosgattam a málnaszemeket és előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom sütemény próbáljátok ki bátran, hisz elronthatatlan és kitűnő vendég váró süti is.
1. A hozzávalókból puha, de nem ragadós tésztát gyúrunk, melyet két egyenlő részre osztunk. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá egy kis lisztet még… 2. Az egyik felébe belegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt és a kakaó kivételével egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg megváltozik a színe. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 db egész L-es méretű tojást (jó tudom, a jóféle házi tojásra nincs ez ráírva... :) De lehet mérni is (6-7 deka egy L-es tojás) 18 deka kristálycukorral jó fehér habosra kikeverek...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű