12,5 dkg vaj
20 dkg cukor
6 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
egy csipet só
1 evőkanál reszelt citromhéj
18 dkg rétes liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg kicsire darabolt étcsokoládé
35 dkg málna, nálam most fagyasztott
Bekapcsoltam a sütőt 150-fokra.
A tojássárgáját a vajjal, reszelt citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral, habosra kevertem.
Tojásfehérjét a szódabikarbónával kemény habbá vertem.
A lisztet apró adagokban hozzákevertem a tojásos-vajas masszához.
Ehhez kevertem a keményre vert tojásfehérjét és a feldarabolt csokoládét.
Vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntöttem a tésztát, amit egyenletesen elkentem.
A tetejére sorba rakosgattam a málnaszemeket és előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom sütemény próbáljátok ki bátran, hisz elronthatatlan és kitűnő vendég váró süti is.
A vajat és a felaprított étcsokoládét összeolvasztjuk. A tojásokat fehéredésig keverjük a nádcukorral és a vaníliakivonattal. A csokoládés vajat a tojásos keverékhez adjuk, elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk. Könnyű, de jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát nem kell pihentetni! Egyből vékonyra n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját is, majd lassanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű