• túró 50 dkg
• tejföl 1 dl
• Porcukor 12 dkg
• Citrom reszelt héja 1 db
• só 1 csipet
• Tojás, szétválasztva 3 db
• Tojásfehérje 1 db
• mazsola 5 dkg
• fodros tészta, kifőzve 25 dkg
• vaj a tál kikenéséhez 3 dkg
• Tetejére: porcukor
• Tálaláshoz: málnaszósz
A krémhez kikeverjük a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgatjuk a mazsolát, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül összeforgatjuk a felvert tojásfehérjehabbal (a porcukorból tegyünk félre két evőkanállal, azt a habhoz adjuk, de csak akkor, amikor már félig felvertük). A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy nagy (vagy több egyszemélyes) hőálló tálat kivajazunk, majd beleöntjük a habos túrós tésztát. Kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul, és kissé megemelkedik. A tetejére porcukrot szórunk. Málna- vagy más piros bogyós gyümölcsöntetet kínálhatunk hozzá.
A főtt krumplit összetöröm, összegyúrom a többi hozzávalóval és megkelesztem. Félujjnyira kinyújtom, felvágom és belecsomagolom a virsliket. Forró olajba megsütöm. Sült krumplival...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1.A rizslisztet, tojást, sót és a tejet simára keverjük. 2.Belekeverjük a zúzott fokhagymát, apróra vágott lilahagymát és a reszelt sajtot. 3.Előmelegített sütőben (lehetőleg kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát, párizsit vágjuk fel kockákra. A tésztánkat főzzük ki a szokásos módon. A sajtkrémet keverjük össze a kockára vágott sonkához. Majd a kifőtt tésztát is keverjük hozzá....
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd habbá a robotgéppel Míg a tojásfehérje habosodik, az összes többi hozzávalót a tojássárgával együtt mérd össze egy tálba, és keverd őke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű