Családireceptkönyv.hu

Mazsolás-túrós tésztafelfújt


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


• túró 50 dkg
• tejföl 1 dl
• Porcukor 12 dkg
• Citrom reszelt héja 1 db
• só 1 csipet
• Tojás, szétválasztva 3 db
• Tojásfehérje 1 db
• mazsola 5 dkg
• fodros tészta, kifőzve 25 dkg
• vaj a tál kikenéséhez 3 dkg
• Tetejére: porcukor
• Tálaláshoz: málnaszósz

Elkészítés:


A krémhez kikeverjük a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgatjuk a mazsolát, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül összeforgatjuk a felvert tojásfehérjehabbal (a porcukorból tegyünk félre két evőkanállal, azt a habhoz adjuk, de csak akkor, amikor már félig felvertük). A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy nagy (vagy több egyszemélyes) hőálló tálat kivajazunk, majd beleöntjük a habos túrós tésztát. Kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul, és kissé megemelkedik. A tetejére porcukrot szórunk. Málna- vagy más piros bogyós gyümölcsöntetet kínálhatunk hozzá.

Mazsolás-túrós tésztafelfújt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Laska
Laska

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Finom tészta
Finom tészta

Előkészítjük az alapanyagokat. A hagymákat és a tarját kockákra vágjuk, a kukoricát és a gombát lecsepegtetjük. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt knédli.
Kelt knédli.

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk