Családireceptkönyv.hu

Mazsolás-túrós tésztafelfújt


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


• túró 50 dkg
• tejföl 1 dl
• Porcukor 12 dkg
• Citrom reszelt héja 1 db
• só 1 csipet
• Tojás, szétválasztva 3 db
• Tojásfehérje 1 db
• mazsola 5 dkg
• fodros tészta, kifőzve 25 dkg
• vaj a tál kikenéséhez 3 dkg
• Tetejére: porcukor
• Tálaláshoz: málnaszósz

Elkészítés:


A krémhez kikeverjük a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgatjuk a mazsolát, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül összeforgatjuk a felvert tojásfehérjehabbal (a porcukorból tegyünk félre két evőkanállal, azt a habhoz adjuk, de csak akkor, amikor már félig felvertük). A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy nagy (vagy több egyszemélyes) hőálló tálat kivajazunk, majd beleöntjük a habos túrós tésztát. Kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul, és kissé megemelkedik. A tetejére porcukrot szórunk. Málna- vagy más piros bogyós gyümölcsöntetet kínálhatunk hozzá.

Mazsolás-túrós tésztafelfújt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymás-tonhalas spagetti
Hagymás-tonhalas spagetti

A hagymákat félbevágjuk, felszeleteljük, majd kevés olívaolajon egy kis sóval üvegesre pirítjuk. Közben a tésztát feltesszük főni. A hagymákhoz hozzáadjuk a tonhalat...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szilvás gombóc, "barátfüle", nudli (egy tésztából)
Szilvás gombóc, "barátfüle", nudli (egy tésztából)

Töltelék: felezett szilva (lehet befőtt is), cukor, fahéj, szilvalekvár. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szicíliai paradicsompesztós spagetti
Szicíliai paradicsompesztós spagetti

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást: a hámozott paradicsomokat félbe vágjuk és kiszedjük a magját. A húsát felkockázzuk és egy tur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt ostya
Kelt ostya

A lisztet keverőtálba teszem, a közepére kis mélyedésbe morzsolom az élesztőt, csipetnyi cukorral meghintem, majd egy kevés tejjel és liszttel összekeverve kovászt készítek. Kb 15...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk