12,5 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 db tojás (közepes)
12 dkg liszt
1 dkg kakaó (1 púpozott ek)
2 ek forró víz
Meggyes-mascarponekrém hozzávalói:
20 dkg magozott meggy (v. meggybefőtt)
40 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra.
Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz. Ezután fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)
Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát. (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen)
Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni. (én legalább kétszer ki és fel tekerem, majd hagyom teljesen kihűlni)
Krém készítése:
A meggyet érdemes már előző nap kimagozni, majd 1-2 ek kristálycukorral megszórni, hogy ne legyen majd savanyú a süteménybe. Mielőtt a süteménybe tennénk, alaposan csepegtessük le. (ízlés szerint meggybefőttel is készíthetjük)
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
A teljesen kihűlt piskótát tekerjük ki, és vékonyan kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel. Ezután a maradék krém felét kenjük rá, és óvatosan tekerjük fel.
A megtöltött, feltekert piskótát helyezzük tálcára, majd a maradék krémmel vonjuk be. Ezután ízlés szerint reszeljünk rá csokoládét, és díszítsük meggyszemekkel.
Az elkészült süteményt tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük. A tojásfehérjét kemény...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből és a porcukorból egy kemény habot verünk. beletesszük a kókuszt, a lisztet és a sütőport. Lazán elkeverjük. Fóliával bélelt zsírozott tepsiben sütjük világosra....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA disznó zsírt,olajat,ecetet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáadjuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, külön edénybe tesszük a fehérjét és a sárgáját. A tojássárgájákhoz hozzáöntjük a nyírfacukrot és egy csipet sót, majd elektromos kézi habverővel fehé...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű