26 dkg liszt
20 dkg p.cukor
4 tojás
1 dl étolaj
1,5 dl langyos víz
2 ek kakaó
1 sütőpor
Krém:
2,5 dl tej 2x
1 puncs
1 vanília puding
16 dkg p.cukor
15 dkg ráma
Csoki:
2 ek tej
10 dkg ráma
10 dkg p.cukor
1 csokipuding,
2 ek. kakaó
20 dkg p.cukrot, 4 tojás sárgájával habosra keverünk, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és összekeverjük a tojásos masszával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezzel lazítjuk a masszát.
A masszát 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót keverünk. Vajazott lisztezett őzgerincbe sütjük.
Krém:
Külön -külön 2,5 dl tejbe megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliáscukorral a puncsot rummal erősítjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, megfelezzük és a pudingokkal habosra keverjük.
A kihűlt tésztát felszeleteljük, felváltva megkenjük a krémekkel ( egy barna egy fehér) tetejére csokit öntünk.
Csoki:
Gőz fölött 2 ek tejben megolvaszjuk a vajat
A cukrot pudingot kakaót összekeverjük és az olvasztott vajhoz öntjük. Simára keverjük és csak addig tarjuk gőzőn, míg a cukor elolvad.
Ez a massza sűrű lesz, de így nem szivja magába a tészta. Ha nagyon sűrű pici tejjel lehet higítani.
( Én mindenre ezt a csokit teszem, nekem nagyon bevált!)
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a vizet. A hozzávalókat jól elkeverjük és a tojáshabot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. 3 tésztalapra lesz szükségünk, én 3 tepsit használtam (20 x 35 cm) , amiket a sütés előtt sütőpapírral kibéleltem. Egy tésztalaphoz 70 g cukrot a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét. Kinyújtjuk, szaggatjuk, és kb 180 fokos sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA 6 tojásból a szokásos piskótatésztát készítünk A piskótát kizsírozott, kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egyujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű