menu

Családireceptkönyv.hu

Méteres kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


26 dkg liszt
20 dkg p.cukor
4 tojás
1 dl étolaj
1,5 dl langyos víz
2 ek kakaó
1 sütőpor

Krém:

2,5 dl tej 2x
1 puncs
1 vanília puding
16 dkg p.cukor
15 dkg ráma

Csoki:

2 ek tej
10 dkg ráma
10 dkg p.cukor
1 csokipuding,
2 ek. kakaó

Elkészítés:


20 dkg p.cukrot, 4 tojás sárgájával habosra keverünk, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport és összekeverjük a tojásos masszával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és ezzel lazítjuk a masszát.

A masszát 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót keverünk. Vajazott lisztezett őzgerincbe sütjük.

Krém:

Külön -külön 2,5 dl tejbe megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliáscukorral a puncsot rummal erősítjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük, megfelezzük és a pudingokkal habosra keverjük.

A kihűlt tésztát felszeleteljük, felváltva megkenjük a krémekkel ( egy barna egy fehér) tetejére csokit öntünk.

Csoki:

Gőz fölött 2 ek tejben megolvaszjuk a vajat

A cukrot pudingot kakaót összekeverjük és az olvasztott vajhoz öntjük. Simára keverjük és csak addig tarjuk gőzőn, míg a cukor elolvad.

Ez a massza sűrű lesz, de így nem szivja magába a tészta. Ha nagyon sűrű pici tejjel lehet higítani.

( Én mindenre ezt a csokit teszem, nekem nagyon bevált!)

Méteres kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
epres habos linzertésztás
epres habos linzertésztás

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Októberi almatorta
Októberi almatorta

A megmosott mazsolát a rumba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kimetsszük, és a gyümölcsöt vastag szeletekre vágjuk. A bort a cukorral, a citrom levével és reszelt héjáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gluténmentes palacsinta
Gluténmentes palacsinta

A száraz hozzávalóhoz hozzáadjuk a tojást, majd fokozatosan keverjük hozzá a tejet, hogy ne legyen csómós. Olajozott, forró palacsinta sütőben sütjük.

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzafánk (Gizi)
Bodzafánk (Gizi)

A bodzavirágot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd csipkedjük le a szárról. A tojást keverjük össze a vaníliás cukorral, és egy csipet sóval, majd keverjük hozzá a tejsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk