2 db tojás
•3 evőkanál liszt
•1 közepes burgonya
•1 csirkemell filé
•só bors
•olaj a sütéshez
A filéket szeleteljük. sózzuk és állni hagyjuk. A lisztet a tojással sóval borssal simára keverjük. A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük és a tojásos masszához keverjük. A filéket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába hempergetjük, és forró olajban szép piros ropogósra sütjük. Rizzsel, vagy zöldkörettel tálaljuk.
A pulykamellet alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Ezután egyenletesen megszórjuk a pirospaprikával. (A legegyszerűbb, ha deszkára szórjuk a paprikát, és a húst beleforgatjuk.)...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesúgy, ahogyan azt kell. A csirkemellet érdemes kisebb darabokra, csíkokra, szeletekre vágni, hogy minél több fűszer és bunda kerülhessen rá, úgy lesz igazán finom. A fűszerezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat szoba-hőmérsékletre hozzuk. száraz fűszereket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és alaposan összedolgozzuk. A csirke hasüregét kissé sózzuk, a mellen fell...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez a vízbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az 1 evőkanál olajat, ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű