20 dkg finomliszt,
20 dkg rétesliszt,
2 ek. olíva olaj,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
kávés kanál cukor,
1 mokkáskanál só,
1 dl langyos víz,
A tejbe keverjük az élesztőt, a cukrot és 10 dk lisztet. Langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt, a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk.
Három felé osztjuk, 22-24 dkg egy gombóc
Duplájára kelesztjük..
Lehet frissen készíteni, hűteni, fagyasztani.
Ha hűtjük, akkor csak hűtés után kell keleszteni!!!!
A krumplit apró kockára vágni, majd sós vízben puhára főzni. Leszűrni és krumpli nyomón átnyomni. Hagyni kihűlni, mert ha meleg akkor elég lágy lesz a tészta és nehéz vele dolgozni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFor the pizza dough--In a large mixing bowl, preferably that of a stand mixer, stir yeast and honey into warm water. Sit for 5-10 minutes or until bubbles form and mixture starts t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg tejben hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bucit bevagdossuk 3 centinként keresztbe úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokba rakunk kb. 10 deka szeletekre vágott vajat és majoránna, vagy kakukkfű darabkákat. Fordítu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű