20 dkg finomliszt,
20 dkg rétesliszt,
2 ek. olíva olaj,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
kávés kanál cukor,
1 mokkáskanál só,
1 dl langyos víz,
A tejbe keverjük az élesztőt, a cukrot és 10 dk lisztet. Langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt, a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk.
Három felé osztjuk, 22-24 dkg egy gombóc
Duplájára kelesztjük..
Lehet frissen készíteni, hűteni, fagyasztani.
Ha hűtjük, akkor csak hűtés után kell keleszteni!!!!
Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakar...
Elkészítési idő:Az olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz (kb.37dkg), hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztju...
Elkészítési idő:THERMOMIX-ben készítve: -Tegyük a keverőedénybe a hagymákat és aprítsük 3mperc/ 5-ös fokozaton. - Adjunk hozzá 2 ek olajat és dinszteljük 3p/Varoma/1-es fokozaton. Tegyük át...
Elkészítési idő: 50perc pihentet