20 dkg finomliszt,
20 dkg rétesliszt,
2 ek. olíva olaj,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
kávés kanál cukor,
1 mokkáskanál só,
1 dl langyos víz,
A tejbe keverjük az élesztőt, a cukrot és 10 dk lisztet. Langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt, a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk.
Három felé osztjuk, 22-24 dkg egy gombóc
Duplájára kelesztjük..
Lehet frissen készíteni, hűteni, fagyasztani.
Ha hűtjük, akkor csak hűtés után kell keleszteni!!!!
A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Ha forr a víz beleszaggatjuk.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűStep 1 Place a sheet of parchment paper on a baking tray and add your puff pastry. Using a fork, prick a few scattered holes. Step 2 Separate the egg yolk and place in a bow...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra vágom. A májat késsel elkaparom. A petrezselyemzöldet felaprítom. A vajat felforrósítom, megdinsztelem rajta a hagymát. Hagyom kihűlni. Hozzáadom a pet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű