20 dkg finomliszt,
20 dkg rétesliszt,
2 ek. olíva olaj,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
kávés kanál cukor,
1 mokkáskanál só,
1 dl langyos víz,
A tejbe keverjük az élesztőt, a cukrot és 10 dk lisztet. Langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt, a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk.
Három felé osztjuk, 22-24 dkg egy gombóc
Duplájára kelesztjük..
Lehet frissen készíteni, hűteni, fagyasztani.
Ha hűtjük, akkor csak hűtés után kell keleszteni!!!!
A lisztet elkeverem a sóval, belemorzsolom az élesztőt, majd hozzáadom a víz felét, és folyamatos keverés közben a másik felét is. Mikor összeállt, deszkára borítom, és gyúrni kezd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.főzzük ki a tésztát a csomagoláson található leírás szerint, a főző léből tegyünk félre 2.pároljuk meg a brokkolit 3.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 3db tojás sárgáját csipet sóval,1dl tejjel,12dkg rizslisztel,1 púpozott kávéskanál sütőporral elkeverem.A tojás fehérjét a cukorral felverem majd az egészet óvatosan össze kevere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű