44dkg liszt,
44 g p.cukor,
3,5 dkg vaj,
2 kis tojás sárgája,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
1,5 vaníliáscukor,
1/2 citrom héja,
1/2 narancs héja
Krém:
5 dl tej,
2 vanília puding,
2 van.cukor,
2 ek.cukor,
Kalácstésztát dagasztunk.Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta.Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 percet kelesszuk.180 fokon sütjük.
KRÉM: 5 dl tej ,2 vaníliás puding ,2 van .cukor ,2 ek cukor .megfôzzuk a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük.A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjuk a kémmel.Porcukorral megszórjuk.
Az élesztőt kevés tejjel, cukorral a szokásos módon felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe beleszitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd a felfutott élesztőt, a tejet és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tejből ½ dl-t egy tálkába öntünk. Beleszórunk 1 teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, és 10 percre félretesszük, amíg felhabosodik. 2 Egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici cukorral felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben. A citrushéj és a mazsola kivételével tálba mérjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk az élesztőt, és megdagasztjuk. Lefedve, la...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes