44dkg liszt,
44 g p.cukor,
3,5 dkg vaj,
2 kis tojás sárgája,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
1,5 vaníliáscukor,
1/2 citrom héja,
1/2 narancs héja
Krém:
5 dl tej,
2 vanília puding,
2 van.cukor,
2 ek.cukor,
Kalácstésztát dagasztunk.Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta.Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 percet kelesszuk.180 fokon sütjük.
KRÉM: 5 dl tej ,2 vaníliás puding ,2 van .cukor ,2 ek cukor .megfôzzuk a pudingot mikor kihűlt fél vajjal habosra keverjük.A kalácsokat mikor megsült kettévágjuk és nyomózsák segítségével megtöltjuk a kémmel.Porcukorral megszórjuk.
Én 1 kg liszt, jo csipet so, 2 tojas, 5dkg élesztő, 2-3 ek cukor, annyi tej, hogy közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk. Meleghelyen pihentetjük. Duplajára kelesztjük. Kin...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA vizet, a tejet és az élesztőt elkevertetjük a tojással a dagasztó üstben. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd két percet dagasztjuk közepes fokozaton. Hozzácsipkedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt, 2 kanál lisztet, és jó 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a sót, az olajat s fokozatosan a lisztet. Dagasztjuk, kelesztjük. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát négy részre os...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű