Családireceptkönyv.hu

Pudingos ökörszem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•60 dkg finomliszt
•1 tk. só
•3 ek. cukor
•1 tojás
•3 dl tej
•0,5 dl olaj
•3 dkg élesztő

Elkészítés:


A szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztát, majd duplájára kelesztjük.
Míg kel, elkészítjük a tölteléket.
A vaníliáshoz egy tasak pudingot elkeverünk 3,5 dl tejjel és sűrűre főzzük. Végül 3 ek. cukrot keverünk bele. Félretesszük hűlni.
A meggyeshez egy nagy üveg meggybefőtt levét leszűrjük, kimérünk belőle 3,5 dl-t, ha nincs annyi, akor vízzel pótoljuk. Egy tasak vaníliás pudinggal kikeverjük és sűrűre főzzük. Ha a meggylé cukros volt, akkor nem kell már édesíteni. Ezt is félretesszük hűlni
A közben megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és tíz egyforma darabba vágjuk.
.A darabokból zsemléket formázunk, amiket azonnal el is lapítunk.
Letakarjuk és kb. 30 percig pihenni hagyjuk.
Ezután egy egyenes, széles talpú bögrét lisztbe mártjuk és óvatosan lenyomjuk vele a tészta közepét.
Az így kapott mélyedést megtöltjük a töltelékkel. Először a meggyes- pudingos krémet kenjük bele, úgy, hogy körben vastagabb legyen, majd a közepébe a vanília pudingból teszünk.
Ismét hagyjuk kb. 15 percet pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Előveszünk egy egész tojást, felverjük és a tésztát lekenjük vele a töltelék körül.
15 percig sütjük. Miután kisült rácsra tesszük hűlni. A közepükbe egy-egy szem meggyet nyomunk

Pudingos ökörszem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Kakaós csiga
Kakaós csiga

Elkészítés : Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet vis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi fokhagymás stangli
Erdélyi fokhagymás stangli

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2,5 dkg olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a 2 dl vizet és jól bedagasztjuk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Burgonyás zsömle
Burgonyás zsömle

A burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk