Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pudingos ökörszem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•60 dkg finomliszt
•1 tk. só
•3 ek. cukor
•1 tojás
•3 dl tej
•0,5 dl olaj
•3 dkg élesztő

Elkészítés:


A szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztát, majd duplájára kelesztjük.
Míg kel, elkészítjük a tölteléket.
A vaníliáshoz egy tasak pudingot elkeverünk 3,5 dl tejjel és sűrűre főzzük. Végül 3 ek. cukrot keverünk bele. Félretesszük hűlni.
A meggyeshez egy nagy üveg meggybefőtt levét leszűrjük, kimérünk belőle 3,5 dl-t, ha nincs annyi, akor vízzel pótoljuk. Egy tasak vaníliás pudinggal kikeverjük és sűrűre főzzük. Ha a meggylé cukros volt, akkor nem kell már édesíteni. Ezt is félretesszük hűlni
A közben megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és tíz egyforma darabba vágjuk.
.A darabokból zsemléket formázunk, amiket azonnal el is lapítunk.
Letakarjuk és kb. 30 percig pihenni hagyjuk.
Ezután egy egyenes, széles talpú bögrét lisztbe mártjuk és óvatosan lenyomjuk vele a tészta közepét.
Az így kapott mélyedést megtöltjük a töltelékkel. Először a meggyes- pudingos krémet kenjük bele, úgy, hogy körben vastagabb legyen, majd a közepébe a vanília pudingból teszünk.
Ismét hagyjuk kb. 15 percet pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Előveszünk egy egész tojást, felverjük és a tésztát lekenjük vele a töltelék körül.
15 percig sütjük. Miután kisült rácsra tesszük hűlni. A közepükbe egy-egy szem meggyet nyomunk

Pudingos ökörszem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökmagos sajtkrémes rúd glutén- és laktózmentesen
Tökmagos sajtkrémes rúd glutén- és laktózmentesen

tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem, összeállítottam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Közben elkészítettem a sajtkrémet. Ehhez az alapanyagokat egy tálba mért...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Nutri-free Mix Per Pane kenyér
Nutri-free Mix Per Pane kenyér

A szárazanyagokat összekevertem, bele a nedveseket, és végén az olajat, dagasztógéppel kikevertettem, majd olajjal vékonyan kikent és rizsliszttel megszórt jénaiba tettem, vizes k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar szegedi cipó
szegedi cipó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Kakaós kifli - sk
Kakaós kifli - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk