Családireceptkönyv.hu

Rizsfelfújt eperöntettel


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 bögre rizs,
1.5 liter tej,
3-4 db egésztojás, (nagyságtól függ a mennyiség)
1/4 ráma,
4 vaníliáscukor,
12 dkg p.cukor,
2-3 közepes savanykás alma,
1 mkk. sütőpor,
2 citrom reszelt héja
csipet só
eperszószhoz:
500 g fagyasztott eper
1 evőkanál citromlé
50 g barna cukor
fél teáskanál fahéj
8 g (1 közepesen púpozott evőkanál) étkezési keményítő

Elkészítés:


A rizst megmossuk és előmelegített tejbe feltesszük főni. Nagyon lassan, ( villanytűzhelyen 4-5 fokozat, gáztüzhelyen legkisebb láng) többszöri keverés mellett főzzük. A végén krémes állagú lesz. Hűtjük!

A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citrom héját is.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a végén ezzel lazítjuk. Az almát felkockázzuk és hozzákeverjük.

Vajazott tepsibe öntjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Kockára vágva porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
Eper szósz
Az epret a citromlével feltesszük főni.
A cukrot a fahéjat és a keményítőt összekeverjük és a megfőtt eperhez adjuk. Kiforraljuk és a felfújttal tálaljuk

Rizsfelfújt eperöntettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dobos kocka
Dobos kocka

A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). K r é m : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamis hájas
Hamis hájas

A hozzávalókat összegyúrni és 12 órára hűtőbe tesszük . Ha sósat akarunk akkor erősebben sózzuk , ha édesen akkor majd porcukrozzuk ha kisül .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés kapros-túrós lepény
Bögrés kapros-túrós lepény

1. A lisztet kimérjük egy nagyobb műanyag edénybe, majd a mikróban melegítjük szűk egy percig. Ez megrövidíti a kelesztés időtartamát. Persze ez a lépés kihagyható. 2. Ezután a la...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk