1 bögre rizs,
1.5 liter tej,
3-4 db egésztojás, (nagyságtól függ a mennyiség)
1/4 ráma,
4 vaníliáscukor,
12 dkg p.cukor,
2-3 közepes savanykás alma,
1 mkk. sütőpor,
2 citrom reszelt héja
csipet só
eperszószhoz:
500 g fagyasztott eper
1 evőkanál citromlé
50 g barna cukor
fél teáskanál fahéj
8 g (1 közepesen púpozott evőkanál) étkezési keményítő
A rizst megmossuk és előmelegített tejbe feltesszük főni. Nagyon lassan, ( villanytűzhelyen 4-5 fokozat, gáztüzhelyen legkisebb láng) többszöri keverés mellett főzzük. A végén krémes állagú lesz. Hűtjük!
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citrom héját is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a végén ezzel lazítjuk. Az almát felkockázzuk és hozzákeverjük.
Vajazott tepsibe öntjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Kockára vágva porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
Eper szósz
Az epret a citromlével feltesszük főni.
A cukrot a fahéjat és a keményítőt összekeverjük és a megfőtt eperhez adjuk. Kiforraljuk és a felfújttal tálaljuk
a tészta anyagát összegyúrjuk..két részre osztjuk ...az egyiket kinyújtva a zsírozott tepsibe terítjük rá szórjuk a zsemlemorzsát majd a reszelt almával betakarjuk megszórjuk a fah...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sót, a vanília aromát, a fahéjat és a tojást. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejet, melyekkel puha tésztát kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót áttörjük, hozzákeverjük a búzadarát, tojást, picit megsózzuk, összekeverjük, majd 1 óra hosszat pihentetjük. Ha letelt a pihentetési idő, vízbe mártott kézzel kis gombócok...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. 6 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral, 1 dl étolajjal kavard habosra, adj hozzá 4 evőkanál réteslisztet, 4 evőkanál kakaóport és egy sütőport, valamint a 6 tojásfehérje kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz