1 bögre rizs,
1.5 liter tej,
3-4 db egésztojás, (nagyságtól függ a mennyiség)
1/4 ráma,
4 vaníliáscukor,
12 dkg p.cukor,
2-3 közepes savanykás alma,
1 mkk. sütőpor,
2 citrom reszelt héja
csipet só
eperszószhoz:
500 g fagyasztott eper
1 evőkanál citromlé
50 g barna cukor
fél teáskanál fahéj
8 g (1 közepesen púpozott evőkanál) étkezési keményítő
A rizst megmossuk és előmelegített tejbe feltesszük főni. Nagyon lassan, ( villanytűzhelyen 4-5 fokozat, gáztüzhelyen legkisebb láng) többszöri keverés mellett főzzük. A végén krémes állagú lesz. Hűtjük!
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citrom héját is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a végén ezzel lazítjuk. Az almát felkockázzuk és hozzákeverjük.
Vajazott tepsibe öntjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Kockára vágva porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
Eper szósz
Az epret a citromlével feltesszük főni.
A cukrot a fahéjat és a keményítőt összekeverjük és a megfőtt eperhez adjuk. Kiforraljuk és a felfújttal tálaljuk
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába tesszük, és összedolgozzuk, majd egy órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A tésztát simára gyúrjuk, és belisztezett deszkán 1/2 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd rászórjuk a liszt-mák-sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKekszet, margarint, rumot, cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Mikor kész kettőbe vesszük, az egyikbe a zöld színezőt a másikba a pirosat bele gyúrjuk, majd 6-6 golyót készítünk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű