Családireceptkönyv.hu

Savanyúkáposztás csirkesült.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db csirkecomb
60-70 dkg savanyú káposzta
1 db alma
1 nagyobb fej lila hagyma
pár szelet bacon

bors

Elkészítés:


A csirkecombokat forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta. Rápakoljuk a húsdarabokat, a megmosott és magházától megfosztott almákat gerezdekre vágva közé dugdossuk.

A húsok tetejére egy-egy darab bacon szeletet teszünk. Lefedjük a jénait, és egy órára közepes lángon betoljuk a sütőbe. Nem kell alá sem víz, sem pedig zsiradék. Mindkettőből van annyi benne, hogy elég legyen a puhuláshoz, és ne égjen le az étel.

Ha letelt az idő, akkor a fedőt levesszük, és a nélkül még visszadugjuk a sütőbe a jénait, addig, míg a teteje szépen meg nem pirul.

Ha már ropogós a szalonna és a csirke bőre, lehet tálalni

Savanyúkáposztás csirkesült.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Csőben sült csirkemell recept
Csőben sült csirkemell recept

A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ananászos csirke
Ananászos csirke

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy aprítjuk, majd forró olajon megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerinti sót és azt is megpirítjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell baconbe – a fokhagyma és a fűszerek
Csirkemell baconbe – a fokhagyma és a fűszerek

A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Isteni csirkecomb, ahogy még nem próbáltad
Isteni csirkecomb, ahogy még nem próbáltad

A csirkecombokat félbevágjuk, és besózzuk. A rozmaringot leszárazzuk, kissé összeaprítjuk. Magas falú serpenyőben olajat forrósítunk, és beletesszük a combokat. Hirtelen megpirítju...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk