menu

Családireceptkönyv.hu

Sertés szelet Budapest módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•20 dkg gomba
•3 evőkanál olaj
•2 db vöröshagyma
•15 dkg paradicsom
•1 teáskanál fűszerpaprika
•10 dkg zöldborsó
•só, dkg bors
•25 dkg zöldpaprika
•5 dkg füstöltszalonna
•80 dkg sertéskaraj
•25 dkg szárnyasmáj

Elkészítés:


A szalonnát kockára vágjuk, kevés olajba megpirítjuk, a pörcöt félretesszük.A karajt ebbe a zsírba lepirítjuk, félretesszük, melegentartjuk. A vöröshagymát ebbe a zsírba megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot , paprikát, gombát és a szárnyasmájat. A borsót külön megfőzzük , és azt is hozzáadjuk a raguhoz . Megszórjuk petrezselyemmel. A húst tálra helyezzük, raguval leöntjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bélszínnel is készíthetjük.

Sertés szelet Budapest módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Mézes-mustáros tarja vele sült körettel
Mézes-mustáros tarja vele sült körettel

A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Mustáros tarja szeletek, párolt rizzsel, szalmakrump
Mustáros tarja szeletek, párolt rizzsel, szalmakrump

A konyhakészre előállított tarja szeleteket kiterítem szorosan egymás mellé, megszórom sóval és nem túl vastagon a felületüket, bekenem mustárral. Aztán megszórom frissen őrölt bor...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Böllér tokány
Böllér tokány

A zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tarját és az átpréselt fokhagymát. A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mozzarellás-lilahagymás töltött sertéscomb
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Mozzarellás-lilahagymás töltött sertéscomb

A sertéscombot "spirál" alakban vágjuk szét: a felső harmadot bevágjuk a hús széléig és kihajtjuk, az alsó részt a vágás mentén tovább hasítjuk, és a hús közepét is kihajtjuk, íg...

Elkészítési idő: 115 perc / elők
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk