Családireceptkönyv.hu

Sertés szelet Budapest módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•20 dkg gomba
•3 evőkanál olaj
•2 db vöröshagyma
•15 dkg paradicsom
•1 teáskanál fűszerpaprika
•10 dkg zöldborsó
•só, dkg bors
•25 dkg zöldpaprika
•5 dkg füstöltszalonna
•80 dkg sertéskaraj
•25 dkg szárnyasmáj

Elkészítés:


A szalonnát kockára vágjuk, kevés olajba megpirítjuk, a pörcöt félretesszük.A karajt ebbe a zsírba lepirítjuk, félretesszük, melegentartjuk. A vöröshagymát ebbe a zsírba megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot , paprikát, gombát és a szárnyasmájat. A borsót külön megfőzzük , és azt is hozzáadjuk a raguhoz . Megszórjuk petrezselyemmel. A húst tálra helyezzük, raguval leöntjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bélszínnel is készíthetjük.

Sertés szelet Budapest módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sertéstokány mexikói módra
Sertéstokány mexikói módra

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vasi rántott sertésborda
Vasi rántott sertésborda

Előkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
A disznósült az ünnepi étkezések kedvence. Valószínű
A disznósült az ünnepi étkezések kedvence. Valószínű

A húst bepácoljuk és egy napig hagyjuk benne. A sörbe keverjük a sót, a borsot, a felaprított hagymát és a rozmaringot, majd a húsra öntjük és hűtőbe tesszük. Ha a húst nem fedi te...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk