•20 dkg gomba
•3 evőkanál olaj
•2 db vöröshagyma
•15 dkg paradicsom
•1 teáskanál fűszerpaprika
•10 dkg zöldborsó
•só, dkg bors
•25 dkg zöldpaprika
•5 dkg füstöltszalonna
•80 dkg sertéskaraj
•25 dkg szárnyasmáj
A szalonnát kockára vágjuk, kevés olajba megpirítjuk, a pörcöt félretesszük.A karajt ebbe a zsírba lepirítjuk, félretesszük, melegentartjuk. A vöröshagymát ebbe a zsírba megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot , paprikát, gombát és a szárnyasmájat. A borsót külön megfőzzük , és azt is hozzáadjuk a raguhoz . Megszórjuk petrezselyemmel. A húst tálra helyezzük, raguval leöntjük, és párolt rizzsel tálaljuk.
Bélszínnel is készíthetjük.
1. A húst a sóval bedörzsöljük. 2. A sütéshez használt tál (jénai) alján terítjük a zsírt, beletesszük a húst, a megtisztított és felszeletelt fokhagymát mellészórjuk. 3. Ráöntün...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű-A darált húshoz hozzáadjuk , a reszelt fokhagymát, egész tojást, a tejben áztatott kenyeret, sóval, borssal ízesítjük. --Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. A megpucolt és gerezdekre vágott burgonyát elhelyezem az olívaolajjal meglocsolt kerámiatálban. 2. Kiveszem a tányérból a már olívaolajban bepácolt hússzeleteket. 3. Enn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Jól kiverjük a hússzeleteket, törött borssal meg egy kevés mustárral bedörzsöljük, és a vajon megsütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. (Ha gombásan akarjuk készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz