35 dkg liszt
1 dl tej
1 dl víz
1,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj
1 púpos kávéskanál só
Pici cukor
6 db kifli lessz.
A vizes tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt majd felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót, majd az élesztő hozzáadásával elkezdjük dagasztani. Ha már egynemű a tészta hozzáadjuk a puha vajat és készre dagasztjuk.
40 percet kelesztjük, majd adagokra osztjuk. kb.10 dkg egy adag. Gombócozzuk, majd 15percet pihentetjük. Ezután megformázzuk a kifliket, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 40 percet kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 210fokra, gőzösre.
Ha megkeltek a kiflik vízzel lepermetezzük, sóval , köménnyel leszórjuk és sütjük. 210 fokon 15 -20perc alatt megsül. Sütőböl kivéve ismét lepermetezzük vízzel.
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztekhez öntjük, hozzáadjuk a sót, a nyírfacukrot, a joghurtot, az olajat, és kidagasztjuk. A kész, puha tésztát letakarva a...
Elkészítési idő:Egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagy...
Elkészítési idő:Hozzávalókat egy tálba összeöntöm, majd dagasztógépbe a legmagasabb fokozaton 10 percig dagasztom. A “tésztát” 15-20 percig állni hagyon, majd ha a sikérváz megerősödik még egyszer...
Elkészítési idő: 1 óra 30 percA lisztet elkeverjük a sütőporral és a liszttel. A zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 1...
Elkészítési idő: