35 dkg liszt
1 dl tej
1 dl víz
1,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj
1 púpos kávéskanál só
Pici cukor
6 db kifli lessz.
A vizes tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt majd felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót, majd az élesztő hozzáadásával elkezdjük dagasztani. Ha már egynemű a tészta hozzáadjuk a puha vajat és készre dagasztjuk.
40 percet kelesztjük, majd adagokra osztjuk. kb.10 dkg egy adag. Gombócozzuk, majd 15percet pihentetjük. Ezután megformázzuk a kifliket, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 40 percet kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 210fokra, gőzösre.
Ha megkeltek a kiflik vízzel lepermetezzük, sóval , köménnyel leszórjuk és sütjük. 210 fokon 15 -20perc alatt megsül. Sütőböl kivéve ismét lepermetezzük vízzel.
1. A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. 2. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszt felét tálba tesszük, hozzámorzsoljuk a friss élesztőt, beleöntjük a langyos vizet, villával összekeverjük, letakarva 30 percet állni hagyjuk. 2. 5 dkg vajat megolvasz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 150 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 2. A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Ezt a műveletet felgyorsíthatod, ha szórsz a tetejére egy pici lisztet. Akkor jó, ha jócskán megnő a térfogata, és habos lesz. Végy...
Elkészítési idő: Elkészítés: 25 Nehézség: Könnyű