35 dkg liszt
1 dl tej
1 dl víz
1,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj
1 púpos kávéskanál só
Pici cukor
6 db kifli lessz.
A vizes tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt majd felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót, majd az élesztő hozzáadásával elkezdjük dagasztani. Ha már egynemű a tészta hozzáadjuk a puha vajat és készre dagasztjuk.
40 percet kelesztjük, majd adagokra osztjuk. kb.10 dkg egy adag. Gombócozzuk, majd 15percet pihentetjük. Ezután megformázzuk a kifliket, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 40 percet kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 210fokra, gőzösre.
Ha megkeltek a kiflik vízzel lepermetezzük, sóval , köménnyel leszórjuk és sütjük. 210 fokon 15 -20perc alatt megsül. Sütőböl kivéve ismét lepermetezzük vízzel.
Ezekből egy sűrű galuska tésztát keverek, majd az alaposan kivajazott és maggal megszórt sütőformába öntöm, egyenletesen eloszlatom, és a tetejét is megszórom maggal. Kb 40-50 perc...
Elkészítési idő:Verjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehé...
Elkészítési idő:A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...
Elkészítési idő: