menu

Családireceptkönyv.hu

liszt nélküli kenyer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 tojás,
100 gramm natúr krémtúró,
egy fél teáskanál sütőpor,
egy késhegynyi só,
sütőpapír.

Elkészítés:


Verjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehérjéből készített habot.

Béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit, öntsük bele a masszát. A tetejére szórhatunk különböző magokat is. Tegyük kissé előmelegített sütőbe, és süssük 150 fokon kb. 25 percen keresztül.

Nem lesz olyan túlságosan nagy kenyér belőle, de mivel hamar elkészül, minden nap frisset süthetünk. Nagyon egészséges, és a diétás étrendbe is nyugodtan beilleszthető!
Forrás: twice.hu

liszt nélküli kenyer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabi
Omlós pogi
Omlós pogi

élesztőt cukros tejben feltuttatni majd mindent egybe gyurni keleszteni Amikor pirosodik kivenni a sós öntettel meglocsolni és 5-10 percre vissza tenni de vigyázni kell mert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bagett (Limara)
Bagett (Limara)

Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)

Reggelre lehet frissen is, lsd lenn! :) A liszteket átszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót. A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd a liszthez adom és tésztává gyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Barhesz
Barhesz

A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérjük, a burgonya főzővizét is. A többi folyadékot folyamatosan adagoljuk és apránként, úgy, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidgasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk