50 dkg liszt,
5 dkg zsír,/2 ek./
2,5 dkg élesztő,
1,5 dl tej,
2 tk. só,
1 tojás sárgája,
3 ek. tejföl,
30 dkg tepertő, /só bors amit nem kell sajnálni!/
1 tojás a kenéshez..
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót , és az ízesített tepertővel elmorzsoljuk.
Ezután a zsír kivételével, a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
1 órát pihentetjük. Kinyújtjuk, olvasztott zsírral lekenjük, három részbe hajtjuk./ jobbról ballra, ballról jobbra/ 90 fokkal elfordítjuk és 20 percet pihentetjük. Ezt a műveletet 3x ismételjük a pihentetéssel együtt.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk,szaggatjuk tetszőleges méretű szaggatóval. Jobb ha nagyobb szaggatót használunk, így nem szárad ki. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pogácsákat, és még fél órát pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ha a pogácsák megkeltek tojással lekenjük, de vigyázzunk hogy az oldalára ne csurogjon a tojás!
Légkeveréssel 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű