50 dkg liszt,
5 dkg zsír,/2 ek./
2,5 dkg élesztő,
1,5 dl tej,
2 tk. só,
1 tojás sárgája,
3 ek. tejföl,
30 dkg tepertő, /só bors amit nem kell sajnálni!/
1 tojás a kenéshez..
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót , és az ízesített tepertővel elmorzsoljuk.
Ezután a zsír kivételével, a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
1 órát pihentetjük. Kinyújtjuk, olvasztott zsírral lekenjük, három részbe hajtjuk./ jobbról ballra, ballról jobbra/ 90 fokkal elfordítjuk és 20 percet pihentetjük. Ezt a műveletet 3x ismételjük a pihentetéssel együtt.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk,szaggatjuk tetszőleges méretű szaggatóval. Jobb ha nagyobb szaggatót használunk, így nem szárad ki. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pogácsákat, és még fél órát pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Ha a pogácsák megkeltek tojással lekenjük, de vigyázzunk hogy az oldalára ne csurogjon a tojás!
Légkeveréssel 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én gyúrás előtt nagyjából összekutyultam az egészet egy villával. Ha nagyon ragadósnak ítéljük a tésztát, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszemorzsolom a lisztet a margarinnal majd hozzáadom a többi hozzávalót. Kinyújtom de nem szabad vékonyra nyújtani. Megkenem tojássárgájával,megszórom reszelt sattal és rudakra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű