Hozzávalók:
1 kg burgonya
80 dkg sertéstarja, vagy karaj
5 dkg vaj
10 dkg füstölt szalonna
5 gerezd fokhagyma
só
bors
majoranna
köménymag
hagyma
A tarját ujjnyi szeletekre vágom, a fokhagymával, sóval, borssal, majorannával és köménymaggal fűszerezem. Éjszakára hűtőbe teszem pihenni. Másnap kevés olajon mindkét oldalát elősütöm.
A burgonyát meghámozom, felkockázom, tepsibe teszem, rá a felvagdalt szalonnát. Megsózom, és alufólia alatt kb. fél óráig sütöm.
Rárétegezem az elősütött tarjaszeleteket hagymával. Megint letakarom, és készre sütöm.
1. A húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. 2. A vöröshagymát lereszeljük, az olajon üvegesre pároljuk. 3. Rátesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülök főzéséhez: A csülköt az összes többi hozzávalóval egy nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd (a csülök méretétől függően) 1,5-2 óráig főzzü...
Elkészítési idő: 190 min Nehézség: KözepesElkészítés: A vöröshagymát zsírban megpirítom, felét kiveszem a töltelékhez. A darált húst összekeverem a tojással, a félig főtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hagymát s a fokhagymát megpucoljuk, s kevés zsíron megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A tejbe beáztatott s kinyomkodott zsemlékhez leütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk és petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű