•1 db csirkemell
•2 db tojás
•1 csipet kakukkfű
•kevés oliva vagy étolaj
•2 db egész comb
•3 db zsemle
•Ízlés szerint só, őrölt bors
•kis csokor petrezselyemzöld
•5 db közepes burgonya
•1 mokkáskanál bazsalikom
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Besózzuk és félre tesszük. A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megázott jól kinyomkodjuk. Ízesítjük sóval borssal, petrezselyemzöldel, hozzáadjuk a tojást összekeverjük és megtöltjük a csirkét.A combnál a bőre alá. a mellnél a bőr alá, és a mell hártyás része közé töltünk. Zsirozott tepsibe tesszük, ha marad a töltelékből azt is mellé tesszük és 180-200 fokon megsütjük. Minimum egy óra kell neki, hogy finom omlós legyen!!
Köret: fűszeres burgonya
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel,-kakukkfű. bazsalikom- meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal és azt is megsütjük a sütőben. Idénysalátát adunk mellé.(Paradicsom, uborka, paprika stb..)
1. A húst felkockázzuk. 2. Egy tálba összekeverjük a bunda hozzávalóit. /liszt , víz , olaj, só tojás, sütőpor /, Beleforgatjuk a csirke mellet és kisütjük . 3. Közben elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst a hozzávalókkal megsütjük. 2. A burgonyát a hozzávalókkal megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemell filéket alaposan mossuk meg, és klopfoljuk ki, de óvatosan! Ne roncsoljuk szét a húst teljesen! Kb. fél cm vastagság megfelelő. Ha túl nagy a csirkemell filé, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű