•1 db csirkemell
•2 db tojás
•1 csipet kakukkfű
•kevés oliva vagy étolaj
•2 db egész comb
•3 db zsemle
•Ízlés szerint só, őrölt bors
•kis csokor petrezselyemzöld
•5 db közepes burgonya
•1 mokkáskanál bazsalikom
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Besózzuk és félre tesszük. A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megázott jól kinyomkodjuk. Ízesítjük sóval borssal, petrezselyemzöldel, hozzáadjuk a tojást összekeverjük és megtöltjük a csirkét.A combnál a bőre alá. a mellnél a bőr alá, és a mell hártyás része közé töltünk. Zsirozott tepsibe tesszük, ha marad a töltelékből azt is mellé tesszük és 180-200 fokon megsütjük. Minimum egy óra kell neki, hogy finom omlós legyen!!
Köret: fűszeres burgonya
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel,-kakukkfű. bazsalikom- meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal és azt is megsütjük a sütőben. Idénysalátát adunk mellé.(Paradicsom, uborka, paprika stb..)
Facsard a citromot Önts össze mindent
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészített borjúbordákat megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró zsírban szép pirosra sütjük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. A megtisztított gombát vé¬kony szeletekre vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a fel...
Elkészítési idő: 70 perc / előké Nehézség: Könnyű