•1 db csirkemell
•2 db tojás
•1 csipet kakukkfű
•kevés oliva vagy étolaj
•2 db egész comb
•3 db zsemle
•Ízlés szerint só, őrölt bors
•kis csokor petrezselyemzöld
•5 db közepes burgonya
•1 mokkáskanál bazsalikom
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Besózzuk és félre tesszük. A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megázott jól kinyomkodjuk. Ízesítjük sóval borssal, petrezselyemzöldel, hozzáadjuk a tojást összekeverjük és megtöltjük a csirkét.A combnál a bőre alá. a mellnél a bőr alá, és a mell hártyás része közé töltünk. Zsirozott tepsibe tesszük, ha marad a töltelékből azt is mellé tesszük és 180-200 fokon megsütjük. Minimum egy óra kell neki, hogy finom omlós legyen!!
Köret: fűszeres burgonya
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel,-kakukkfű. bazsalikom- meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal és azt is megsütjük a sütőben. Idénysalátát adunk mellé.(Paradicsom, uborka, paprika stb..)
Csirkemell szeletekre vágva,( kb 6 szelet jön ki) + só + bors + fokhagyma + kis olíva olajjal leöntve 1 órát állni hagyni. Ragu : 20 dkg húsos szalonnát aprítva + vajon megpirí...
Elkészítési idő: 2 óA mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy sütőtepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek, dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napogig lehet súrolni a tepsit). Vékonya...
Elkészítési idő: 1 óraA csirkemell szeletek fűszerezzük, majd a reszelt füstölt sajttal rétegezzük. Én őzgerinc formában készítettem. 45percig fóliával letakarva, 200 fokon sütöttem, majd fólia nélkül...
Elkészítési idő: