•1 db fokhagyma
•70 dkg paradicsom
•fél fej vöröshagyma
•6-7 evőkanál extra szűz olívaolaj
•1 marék bazsalikom
•10 dkg rusztikus fehér kenyér
•1 kávéskanál só
•fél kávéskanál feketebors
A hagymát apró kockára vágjuk, egészben hozzáadjuk a fokhagymát és azt is pirítjuk. a paradicsomot kockára vágjuk, a magját kiszedjük és a hagymára öntjük. A levét kicsit elfőzzük, pürésítjük, és hozzáadjuk a fűszereket, és a bazsalikomot. A szikkadt kenyeret kockára vágjuk a leveshez adjuk. Egy kicsit főzzük hogy a kenyér megszívja magát a levessel, de ne törjük össze. Azonnal tálaljuk, frissenőrölt feketeborsal meghintjük, bazsalikommal díszítjük.
Ez a leves a szegények eledele volt, paradicsom és szikkadt kenyér mindíg volt.
« Vissza A tökéletes grízgaluska 3 titka 2015.11.01. Könnyű, de mégsem esik szét, olvad a szájban, nem ágyúgolyó, ilyen a tökéletes grízgaluska. Nem is olyan könnyű ezt el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkot 5-6 liter hideg vízben feltesszük főni. A keletkező habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított, egyben hagyott fehér- és sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert, a gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert és a kruplit megfőzzük ételízesítős vízben. Ha megfőtt, botmixerrel összeturmixoljuk, tejszínnel (növényi is lehet) vagy tejföllel sűrítjük, a végén fűszerezzük fehérbors...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVilágos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, majd beleszórjuk a fűszerköményt és folyotonos kevergetés mellett 2-3 percig pirítjuk. Majd a tűzről levéve megsózzuk , megszórj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű