•1 db fokhagyma
•70 dkg paradicsom
•fél fej vöröshagyma
•6-7 evőkanál extra szűz olívaolaj
•1 marék bazsalikom
•10 dkg rusztikus fehér kenyér
•1 kávéskanál só
•fél kávéskanál feketebors
A hagymát apró kockára vágjuk, egészben hozzáadjuk a fokhagymát és azt is pirítjuk. a paradicsomot kockára vágjuk, a magját kiszedjük és a hagymára öntjük. A levét kicsit elfőzzük, pürésítjük, és hozzáadjuk a fűszereket, és a bazsalikomot. A szikkadt kenyeret kockára vágjuk a leveshez adjuk. Egy kicsit főzzük hogy a kenyér megszívja magát a levessel, de ne törjük össze. Azonnal tálaljuk, frissenőrölt feketeborsal meghintjük, bazsalikommal díszítjük.
Ez a leves a szegények eledele volt, paradicsom és szikkadt kenyér mindíg volt.
Lassú tűzön párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. A répákat és a zellert hámozd meg, majd szeleteld fel. Add a megpárolt hagymához, és lassú tűzön pirítsd meg enyhén őket a b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű