•1 db padlizsán
•1 db vöröshagyma
•30 dkg spagetti tészta
•1 csipet só
•1 evőkanál extraszűz oliva olaj
•2 gerezd fokhagyma
•4 dl darabos paradicsom konzerv
•2 dl paradicsomlé
•1 csomag petrezselyemzöld
•3-4 levél bazsalikom
•1 csipet frissen őrölt feketebors
A spagettit forrásba lévő vízben kifőzzük, de nem teljes puhára (aldente).
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, megpároljuk, hozzá adjuk a kockára vágott padlizsánt, a kés lapjával tört fokhagymát és addig pirítjuk míg egy kis színt kap.Ráöntjük a paradicsomokat, az egész paradicsomot felkockázzuk úgy tegyük bele. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt feketeborsal, és lassan besűrítjük. pürésítjük, végül beletesszük a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot. A kifőtt tésztával összekeverjük, és tálaljuk. tetjére még szórunk egy kis bazsalikomot
Az apróra kockázott hagymát üvegesre pároljuk a vaj-olaj keveréken. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, felöntjük kevés forró vízzel, közepes lángon kiengedjük. Jöhet a passzíro...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és egy tálba öntjük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, belekeverjük. A koktélparadicsomot és az olajbogyót is kettőbe vágjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűVágd fel kb. egy cm-es kockákra a tokaszalonnát. Ha nem kapsz ilyet, tulajdonképpen bármilyen húsos szalonna jó hozzá, de az olaszok általában tokaszalonnából (“guanciale”) vagy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes