•1 db padlizsán
•1 db vöröshagyma
•30 dkg spagetti tészta
•1 csipet só
•1 evőkanál extraszűz oliva olaj
•2 gerezd fokhagyma
•4 dl darabos paradicsom konzerv
•2 dl paradicsomlé
•1 csomag petrezselyemzöld
•3-4 levél bazsalikom
•1 csipet frissen őrölt feketebors
A spagettit forrásba lévő vízben kifőzzük, de nem teljes puhára (aldente).
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, megpároljuk, hozzá adjuk a kockára vágott padlizsánt, a kés lapjával tört fokhagymát és addig pirítjuk míg egy kis színt kap.Ráöntjük a paradicsomokat, az egész paradicsomot felkockázzuk úgy tegyük bele. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt feketeborsal, és lassan besűrítjük. pürésítjük, végül beletesszük a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot. A kifőtt tésztával összekeverjük, és tálaljuk. tetjére még szórunk egy kis bazsalikomot
Fazékban felteszek forrni 3 l vizet. A túrót áttöröm. 1 pohár tejfölt elkeverek 2 tojással, 5 dkg porcukorral és 1 csipet sóval. A lisztet elmorzsolom 10 dkg margarinnal, majd ös...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes1. A lisztet, a sót és a szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk, majd apránként hozzáadjuk a forró vizet, és addig gyúrjuk kézzel vagy dagasztjuk géppel, amíg egy könnyen gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa gyorsan akarok valami laktatót, nálam bizony a babos tészta mindig tuti befutó. Az alapvető fűszereken túl nem sok minden kell hozzá, de azokat is szabadon variálhatjátok. Ami m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKockákra vágjuk a zöldségeket és puhára pároljuk, majd vajon megpirítjuk őket. Közben a tésztát kifőzzük sós, olajos vízben. A zöldségeket sózzuk, és rászórunk min 1 teáska...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű