•1 db padlizsán
•1 db vöröshagyma
•30 dkg spagetti tészta
•1 csipet só
•1 evőkanál extraszűz oliva olaj
•2 gerezd fokhagyma
•4 dl darabos paradicsom konzerv
•2 dl paradicsomlé
•1 csomag petrezselyemzöld
•3-4 levél bazsalikom
•1 csipet frissen őrölt feketebors
A spagettit forrásba lévő vízben kifőzzük, de nem teljes puhára (aldente).
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, megpároljuk, hozzá adjuk a kockára vágott padlizsánt, a kés lapjával tört fokhagymát és addig pirítjuk míg egy kis színt kap.Ráöntjük a paradicsomokat, az egész paradicsomot felkockázzuk úgy tegyük bele. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt feketeborsal, és lassan besűrítjük. pürésítjük, végül beletesszük a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot. A kifőtt tésztával összekeverjük, és tálaljuk. tetjére még szórunk egy kis bazsalikomot
Tésztához: 60 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 2,5 dl tej 3 tk só 1 tojás sárgája 10 dkg margarin Hajtogatáshoz: 10 dkg margarin 20 dkg zöldfűszeres sajtkrém (2 tubus...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk.Fél cm vastagra kinyújtjuk,8 cm-es kockákra vágjuk.Mindegyik közepébe fél szilvát és fahéjas cukrot teszünk.A négyszögek sarkait összefogjuk és liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA felhasznált alapanyagokról: A besamel mártás receptjét itt olvashatod. Hígabb besamelt használj, tehát csapott vagy éppen hogy púpozott evőkanál liszttel számolj. Az eredeti...
Elkészítési idő: 1 óra 25 perc Nehézség: Nehéz