•1 db padlizsán
•1 db vöröshagyma
•30 dkg spagetti tészta
•1 csipet só
•1 evőkanál extraszűz oliva olaj
•2 gerezd fokhagyma
•4 dl darabos paradicsom konzerv
•2 dl paradicsomlé
•1 csomag petrezselyemzöld
•3-4 levél bazsalikom
•1 csipet frissen őrölt feketebors
A spagettit forrásba lévő vízben kifőzzük, de nem teljes puhára (aldente).
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, megpároljuk, hozzá adjuk a kockára vágott padlizsánt, a kés lapjával tört fokhagymát és addig pirítjuk míg egy kis színt kap.Ráöntjük a paradicsomokat, az egész paradicsomot felkockázzuk úgy tegyük bele. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt feketeborsal, és lassan besűrítjük. pürésítjük, végül beletesszük a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot. A kifőtt tésztával összekeverjük, és tálaljuk. tetjére még szórunk egy kis bazsalikomot
1. A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral. 2. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját,...
Elkészítési idő:A száraz alapanyagokat (liszt, só, sütőpor) összevegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a tejfölt. Jól összegyúrjuk, majd folpackba tekerjük. Hűtőben legalább 1 órán keres...
Elkészítési idő:Az tésztát összegyúrod..ehhez nem kell profi szakácsnak lenned.. Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert...
Elkészítési idő: