•1 db padlizsán
•1 db vöröshagyma
•30 dkg spagetti tészta
•1 csipet só
•1 evőkanál extraszűz oliva olaj
•2 gerezd fokhagyma
•4 dl darabos paradicsom konzerv
•2 dl paradicsomlé
•1 csomag petrezselyemzöld
•3-4 levél bazsalikom
•1 csipet frissen őrölt feketebors
A spagettit forrásba lévő vízben kifőzzük, de nem teljes puhára (aldente).
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, megpároljuk, hozzá adjuk a kockára vágott padlizsánt, a kés lapjával tört fokhagymát és addig pirítjuk míg egy kis színt kap.Ráöntjük a paradicsomokat, az egész paradicsomot felkockázzuk úgy tegyük bele. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt feketeborsal, és lassan besűrítjük. pürésítjük, végül beletesszük a petrezselyemzöldet és a bazsalikomot. A kifőtt tésztával összekeverjük, és tálaljuk. tetjére még szórunk egy kis bazsalikomot
A hozzávalókat összekeverjük. Kézzel gombócokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a golyókat, kicsit lelapítjuk. 180 fokon 30-40 percig sütjük. Nagyon finom, neke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát elkészítem és fél óráig állni hagyom, majd kisütöm a palacsintákat az alapreceptben leírtak alapján. A krémet is elkészítem. A tojásokat szétválasztom, a sárgájához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A vajat mikrohullámú sütőben melegítsük folyékonyra. A lisztet keverjük el a cukorral, sóval, és a sütőporral. Ennek a keveréknek a közepébe öntsük a vajat, és tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Olvasztott vajra szedjük. A tejfölben kikeverjük a tojássárgáját és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű