50 dkg túró
3 dl habtejszín
20 dkg porcukor
1.5 dl tej
20 g zselatinpor
1 db vanília rúd
friss gyümölcsök vagy cukormentes konzerv
50 dkg eper
stevia vagy cukor
A kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és az első rottyanásig forraljuk. Rövid hűlést követően a kikevert túrós masszához keverjük, majd frissentartó fóliával kibélelt őzgerincsütőbe öntjük. Kb. 1-1,5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a desszert megdermedt, kiöntjük a formából és egyenlő szeletekre vágjuk.
Az epret kevés cukorral kb. 20 perc alatt összefőzzük, leturmixoljuk, majd tálaláskor a túrószeletekre öntjük.
.
Keverhetünk a túrós masszához idénygyümölcsöt vagy konzervet ízlés szerint
Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük majd hozzá keverjük a lisztet, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Ketté vesszük. Egy 23×38 cm-es tepsit vajjal kikenünk. A tészta felét kinyújtjuk, kirakjuk szorosan babapiskótával, kirakjuk ba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb. 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 ek kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk aranybarnára. Ezután öntsük ki egy olajjal vékonyan lekent fém tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. A tésztához keverőtálba szórjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel pár perc alatt jó habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz