50 dkg túró
3 dl habtejszín
20 dkg porcukor
1.5 dl tej
20 g zselatinpor
1 db vanília rúd
friss gyümölcsök vagy cukormentes konzerv
50 dkg eper
stevia vagy cukor
A kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és az első rottyanásig forraljuk. Rövid hűlést követően a kikevert túrós masszához keverjük, majd frissentartó fóliával kibélelt őzgerincsütőbe öntjük. Kb. 1-1,5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a desszert megdermedt, kiöntjük a formából és egyenlő szeletekre vágjuk.
Az epret kevés cukorral kb. 20 perc alatt összefőzzük, leturmixoljuk, majd tálaláskor a túrószeletekre öntjük.
.
Keverhetünk a túrós masszához idénygyümölcsöt vagy konzervet ízlés szerint
40 dkg lisztből fél csomag sütőporral, 12 dkg zsírral, 12 dkg cukorral, 1 tojással és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tészta legyen, tésztát készítünk. 3 részre osztjuk, és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom a mákkal és a cukorral (ízlés szerint). Belekeverem a rizsdarát is és pár percig hagyom állni. A rizslapokat meleg vízbe áztatom kb 1 percig. A közepébe teszek...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pihentetjük. Akár sütés előtti este is összegyúrhatjuk már. Vékonyra nyújtjuk, körlapokat szaggatunk belőle. A gesztenyemasszát ízlés szerint cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit eldolgozzuk – ha túl tömény és kemény lenne, akkor adhatunk hozzá még vizet, fordított esetben pedig lisztet. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a koro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű