Két lap Kakaós piskótához:
2x4 db tojás
2x4 ek. kr.cukor
2x4 ek. liszt
2x1ek. kakaópor
2x1mk szódabikarbóna
Krém:
1cs. vaníliapuding
3dl tej
50 dkg túró
20 dkg p.cukor
2dl tejszínhab
Málna
4-4 tojásból külön-külön kakaóspiskótát sütünk. (két lap)
A vaníliapudingot a tejben sűrűre főzzük a cukorral, hűtjük.
50 dkg túrót áttörünk , és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a túrókrémmel jól eldolgozzuk.
Az alsó piskótán elkenjük a krém felét, kirakjuk gyümölccsel. majd rákenjük a többi krémet.( Kevés krémet hagyjunk a piskóta tetejére.)
A krémre tesszük a másik piskótát, a tetejét bevonjuk a maradék krémmel, gyümölccsel díszítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk. Kerek formával kiszúrjuk, és megsütjük. Elkészítjük a krémet, majd összeragasztjuk. A tetejét lekenjük csokival, és ízlés szerint dí...
Elkészítési idő:Ez egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sv...
Elkészítési idő:A mazsolát áztasd be a rumba és egy kis meleg vízbe. A lisztet szitáld át egy tálba, a tetejére morzsolj élesztőt, add hozzá a tejet, egy kis cukrot, és keverd el kis liszttel....
Elkészítési idő: