50 dkg darált keksz
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
9 ek tej
4 dkg kakaópor
10 dkg kókuszreszelék
0,5 dl rum vagy rumaroma
1-1,5 mandulaaroma (zöld)
15 dkg étcsokoládé
1. A darált kekszet a porcukorral, a margarinnal és a tejjel összedolgozzuk.
2. A masszát kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a másik feléhez a mandulaaromát.
3. Egy papírral kibélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk a kakaós masszát, majd a tetejére a zöld, mandulásat.
4. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd a sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk.
5. Minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
Tepsi mérete: kb. 20x30 cm
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, amire ráöntjük a citromlevet és az egészet összekeverjük a vajas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatjuk a szalakálit. Összekeverjük a lisztet a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat, a tojást és a szalakális tejet. Összegyúrjuk. 3 részre osztjuk a tésztát, majd nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. 2. Beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat. 3. Lassan hozzákeverjük a lisztet, a tejet és a felvert to...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézaz élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk, utána a liszttel, sóval, tojással rétestészta állagúra gyúrjuk. Fél óra kelesztés után kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, ami a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes