50 dkg csirkemell filé
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
5 dl főzőtejszín
0.5 db póréhagyma (vagy egy csokor újhagyma)
1 csokor bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek olívaolaj
20 dkg szárított paradicsom
50 dkg gnocchi (készen kapható)
A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt parmezánt, a karikára vágott póréhagymát és a felaprított bazsalikomot.
A gnocchit előírás szerint megfőzzük és az előzőekhez adjuk.
Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és ezt is beletesszük. Forralunk rajta egyet és tálalhatjuk.
élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, majd a liszttel, a tejföllel és a sóval tésztát gyúrunk belőle. A nem túl lágy tésztát letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb. fél órán át ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet megsózzuk és elkezdjük forralni, közben pedig egy tűzforróra hevített serpenyőbe locsolunk kevés növényi olajat, majd ezen aranybarnára pirítjuk a gombát kb. 5 perc alatt....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon elkezdjük üvegesre pirítani a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát (vigyázzunk, nehogy odaégjen!). Ehhez adjuk az véko...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű