50 dkg csirkemell filé
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
5 dl főzőtejszín
0.5 db póréhagyma (vagy egy csokor újhagyma)
1 csokor bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek olívaolaj
20 dkg szárított paradicsom
50 dkg gnocchi (készen kapható)
A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt parmezánt, a karikára vágott póréhagymát és a felaprított bazsalikomot.
A gnocchit előírás szerint megfőzzük és az előzőekhez adjuk.
Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és ezt is beletesszük. Forralunk rajta egyet és tálalhatjuk.
1. Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. 2. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. 3. A forrásban lévő vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÚgy szoktam, amikor a levest oda teszem akkor bekeverem a grízgaluskának valót. 1 normál tojáshoz "sem csapott, sem púpozott" 3 evőkanál grízt keverek, (ha kicsi a tojás, akkor g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű