350 g sertés rövidkaraj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
100 g füstölt szalonna
1 tk fűszerpaprika (csemege)
2 teáskanál fokhagymakrém
A karajt 2 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
A szalonnát 2 vékony szeletre vágjuk, majd bevágjuk.
A szalonnát egy serpenyőben kisütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A zsiradék nagyobb részét leöntjük.
A visszamaradt zsiradékban a hússzeleteket oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük.
A megsült szeleteket megszórjuk a paprikával, és megkenjük a fokhagymakrémmel.
Ráhelyezzük a szalonnaszeleteteket, és tálaljuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA dagadót éles késsel bevágjuk, amilyen mélyre csak tudjuk, vigyázva hogy a széleinél ne sértsük meg. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és összekavarjuk a mustárral, az olajjal, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet egy tálba öntjük. A fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a tejben. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd a fokhagymás tejbe tesszük puhulni. Folpackkal le...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KözepesA darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk és hozzáadjuk a húshoz. A hagymákat olajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről majd pirospaprikával megszórjuk (ez egy pörkölt alap),...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű