Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lasagne prosciuttoval és gombával


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


350 g liszt
3 tojás
1 evőkanál olaj
85 g prosciutto
140 g gomba
200 g darált marhahús
1 fej hagyma
1 marék zeller
1 marék petrezselyem
140 g reszelt parmezán sajt
15 g vaj
185 g darabolt paradicsom konzerv
só és bors ízlés szerint

Elkészítés:


A liszt közepén készítsünk mélyedést, ebbe üssük a tojást és öntsük az olajat, majd finom gyúrjuk simára. Ha kész, lefedjük és 20 percig pihenni hagyjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 2,5 cm vastagságúra.
Egy kés hegyével vágjuk a tésztát 7,5 cm oldalhosszúságú négyzetekre. Enyhén sózott vízbe főzzük meg a tésztát, 6-7 darabot egyszerre. Amint a tészta feljön a víz színére, szedjük ki az edényből és helyezzük egy alaposan kicsavart vizes konyharuhára, amíg kihűl.
Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, zellert és petrezselymet és végül, ha a hagyma üvegesre sült, a darált marhahúst. Addig süssük, amíg a hús aranybarnára sül, majd adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát.
Főzzük további 4-5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, majd főzzük további 25 percig. Egy kivajazott tepsibe (használhatunk sütőpapírt is) sűrűn egymás mellé helyezzük el a tésztákat, úgy hogy teljesen befedje a tepsi alját. A tésztára tegyünk egy réteg húsos gombát, sonkacsíkokat, majd elszórtan egy kis vajat is csöpögtessünk rá. Erre újabb réteg tészta jön, majd töltelék. Ismételjük ezt a műveletet, amíg elfogynak az alapanyagok. A legfelső réteg tészta legyen, amit kenjünk meg vajjal, majd szórjuk rá a reszelt parmezánt.
Ha kész van, tegyük 180°C-os sütőbe és süssük kb. 15-20 percig, amíg a tészta teteje aranybarnára sül. A sütőből kivéve melegen tálaljuk a maradék parmezánnal.

Lasagne prosciuttoval és gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Klasszikus szilvás gombóc
Klasszikus szilvás gombóc

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük. Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertászsírt egy nagy serpenyőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Japán pufi palacsinta
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék
Japán pufi palacsinta

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojást a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a joghurtot, vaníliakivonatot, sütőport, sót és a lisztet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gözleme spenóttal és sajttal (török)
Gözleme spenóttal és sajttal (török)

1. Készítsd el a tésztát: Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval. Fokozatosan add hozzá a meleg vizet, és gyúrd össze, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapsz. Hagyd pihenni 30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Kolbászos füstölt sajtos tészta
Kolbászos füstölt sajtos tészta

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leöblítjük. A szalonnát, kolbászt, petrezselymet és hagymát felvágjuk. A sajtot lereszeljük. Egy nagy serpenyőben kisütjük a szalonn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk