350 g liszt
3 tojás
1 evőkanál olaj
85 g prosciutto
140 g gomba
200 g darált marhahús
1 fej hagyma
1 marék zeller
1 marék petrezselyem
140 g reszelt parmezán sajt
15 g vaj
185 g darabolt paradicsom konzerv
só és bors ízlés szerint
A liszt közepén készítsünk mélyedést, ebbe üssük a tojást és öntsük az olajat, majd finom gyúrjuk simára. Ha kész, lefedjük és 20 percig pihenni hagyjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 2,5 cm vastagságúra.
Egy kés hegyével vágjuk a tésztát 7,5 cm oldalhosszúságú négyzetekre. Enyhén sózott vízbe főzzük meg a tésztát, 6-7 darabot egyszerre. Amint a tészta feljön a víz színére, szedjük ki az edényből és helyezzük egy alaposan kicsavart vizes konyharuhára, amíg kihűl.
Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, zellert és petrezselymet és végül, ha a hagyma üvegesre sült, a darált marhahúst. Addig süssük, amíg a hús aranybarnára sül, majd adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát.
Főzzük további 4-5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, majd főzzük további 25 percig. Egy kivajazott tepsibe (használhatunk sütőpapírt is) sűrűn egymás mellé helyezzük el a tésztákat, úgy hogy teljesen befedje a tepsi alját. A tésztára tegyünk egy réteg húsos gombát, sonkacsíkokat, majd elszórtan egy kis vajat is csöpögtessünk rá. Erre újabb réteg tészta jön, majd töltelék. Ismételjük ezt a műveletet, amíg elfogynak az alapanyagok. A legfelső réteg tészta legyen, amit kenjünk meg vajjal, majd szórjuk rá a reszelt parmezánt.
Ha kész van, tegyük 180°C-os sütőbe és süssük kb. 15-20 percig, amíg a tészta teteje aranybarnára sül. A sütőből kivéve melegen tálaljuk a maradék parmezánnal.
A vajon megfonnyasztom a hagymát, majd a gombát, sózom, borsozom, majd párolom. Ha zsírjára sült, hozzáadom a par.pürét és a felcsíkozott sonkát, rászórom az összes fűszert és együ...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd egy villa segítségével törjük össze. Közben az élesztőt 1 tk cukorral 1 dl vízben me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként beledolgozzuk a búzadarát, ezután pedig a sóval, őrölt fehér borssal és finomra vágott tárkonnyal elkevert tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vörös lencse könnyen megfől nem kell áztatni, hagymás paprikás alapra téve,annyi vízzel felengedve amennyi ellepi puhára főzzük, ha kell pótoljuk a vizet, de mindig keveset hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű