Családireceptkönyv.hu

lilahagyma lekvár


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

4-5 db lila hagyma
3-4 ek méz
3 ek cukor

kakukkfű
színesbors
édes vörösbor
4 ek olívaolaj

Elkészítés:


A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.Ezután hozzáönteni az olívaolajat, jól összekeverni és rátenni a szeletelt hagymát. Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színesborssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős) Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.

lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Majonéz
Majonéz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tormamártás
Tormamártás

A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Sajtszósz,saját
Sajtszósz,saját

Ha forr kesz is van de ne legyen folyos inkabb picit gumiszeru,"osszetarto". Ez a legjobb amit eddig csinaltam.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Meggymártás
Meggymártás

A fűszerekből kivonatot készítünk, a fahájat, a szegfűszeget citromkarikával, egy kis reszelt citromhéjjal kevés vízben felforraljuk, leszűrjük. A magozott meggyel, cukorral, vörös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk