Hozzávalók
4-5 db lila hagyma
3-4 ek méz
3 ek cukor
só
kakukkfű
színesbors
édes vörösbor
4 ek olívaolaj
A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizálni, még szép aranybarna színt kap.Ezután hozzáönteni az olívaolajat, jól összekeverni és rátenni a szeletelt hagymát. Megszórni egy csipet sóval és elkezdeni párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórni egy kevés őrölt színesborssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős) Végül felönteni annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.Lefedve tovább párolni. Közben többször megkeverni, és ha szükséges még bort önteni hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.
Alaposan mossuk meg az almát és a körtét, de nem kell őket megpucolni. Vágjuk a gyümölcsöket 4-6 darabba, a magházuk maradjon bennük. Tegyük őket egy lábasba 1 evőkanál vízzel e...
Elkészítési idő: 10 perc+6 óra Nehézség: Könnyűapróra zúzzuk a megtisztított fokhagymát megsózzuk, leöntjük olajjal és jól kikavarjuk, krémszerű legyen citromlével/néhány csepp ecettel savanyítjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálkában összekeverjük a fűszereket a citromlével és egy evőkanál vízzel. A hagymát az olajon átsütjük, hozzáadjuk a gyömbért, kevergetjük néhány másodpercig, majd beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot felforralom a vízzel. Belerakom a gyümölcsöt a befőttes üvegbe, és ráöntöm a meleg szirupot. (teleöntöm) Szalicilt teszek a tetejére, 1 mokkáskanálnyit. Ngay lábasba tes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű