1 füstölt csülök,fél dl ecet,fél kanál só,20 dkg cukor,1 szál torma,1 db lila hagyma,2 db vörös hagyma,1 fej fokhagyma,szemes bors,
A csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a félbevágott fokhagymát, az egészben hagyott vöröshagymákat, és puhára főzzük. Kivesszük, kicsontozzuk, kihűtjük. Leválasztjuk a bőrét, lehetőleg maradjon egy-két darabban. A főzőlevéből félreteszünk egy keveset. Meghámozzuk a tormát, lereszeljük. Összekeverünk másfél dl vizet a cukorral, az ecettel meg a sóval, felforraljuk, és rögtön ráöntjük a tormára. Félcentis kockákra vágjuk a kézmeleg húst, összekeverjük a felaprított lila hagymával meg egy merőkanálnyi főzőlével. Egy átlátszó fóliára kiterítjük a bőrt, középre halmozzuk a tölteléket, szorosan feltekerjük, a két végét megkötjük. Tálcára tesszük, ráteszünk súlynak két zacskó sót (vagy mást), és fél napig a hűtőben pihentetjük. Fél centis karikákra vágva, friss tormával kínáljuk.
A zsömlét vagy kenyeret beáztatjuk, a hagymát, fokhagymát lereszeljük, a kenyeret kicsavarjuk alaposan, majd minden hozzávalót jól összegyúrunk egy nagy tálban. Gombócokat formáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aprora vagott hust (en altalaban pulykat hasznalok, de az eredeti recept szerint serte's megy bele) forro olajon atsutom. Hozzaadom a hagymat, sozom, borsozom. Raszorom a pirosp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg darált húshoz hozzáadunk 2 dl tejet, sózzuk, borsozzuk,összekeverjük és éjjelre hűtőbe tesszük.Másnap két részre osztjuk. Mindkét részt külön-külön alufóliára szétterítjük. U...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A darált húshoz hozzáadom a tojást, a kechupot és a mustárt, elkeverem. 2. Lereszelem a hagymát, átzúzom a fokhagymát, majd hozzákeverem a húshoz, só, borssal együtt. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz