» 1 füstölt csülök
» 1 vöröshagyma
» 4-5 gerezd fokhagyma
» 2 sárgarépa
» egy kiskanál szemesbors
» savanyú uborka
» 1 csokor petrezselyem
» Torma panna cotta
» 0,5 dl tej
» 0,5 dl tejszín
» 1 szál friss torma
» 2-3 lapzselatin
» 2 csipet só
» 1 csipet cukor
Csülökterrin
A zöldséges lében megfőtt, füstölt csülköt (sonkát vagy tarját) apróbb darabokra csipegetjük, nagyjából a felét egy, frissentartó fóliával bélelt, püspökkenyér forma aljába rétegezzük.
A savanyú uborkát apró kockákra vágjuk, összekeverjük a csülök másik felével és a felaprított petrezselyemmel. És ezt is a formába rétegezzük. Kevés alaplevet öntünk az egészre, a fóliát a tetejére visszahajtjuk és egy hasonló püspökkenyér formát a tetejére téve lepréseljük. Legkevesebb 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Felszeletelve, pirított kaláccsal és torma panna cottával tálaljuk.
Torma panna cotta
A tejet és a tejszínt összemelegítjük és friss tormát reszelünk bele. Pár percig forraljuk, nem túl hosszú ideig, majd az egészet leszűrjük.
A még meleg tormás-tejszínes lében elkeverjük, a hideg vízbe áztatott és jól kinyomkodott lapzselatinokat. Kevés sóval és cukorral ízlés szerint még megszórjuk. Majd poharakba töltjük és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Pataky Péter, Zsófi jövőbeni műsorvezetőtársa, egy igazi pasis kajával dobja be magát az Ízes Életbe. Húsvéti asztalon is szuperül működő csülökterrint készít.
A hússzeleteket kisujjnyi vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózz...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Nehéz2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttps://www.youtube.com/watch?v=ais9bxbdwFY&ab_channel=GastroHobbi
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű