Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


..Hozzávalók...4 közepes padlizsán, 2 főtt tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál tejföl, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál mustár, só ízlés szerint.

Elkészítés:


1. A padlizsánt parázson vagy gázrózsára helyezett sütőlapon megsütjük, még forrón megpucoljuk, levét lecsöpögtetjük, majd fakéssel pépesre zúzzuk. 2. A főtt tojást finomra reszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a tejföllel, mustárral, sóval és olajjal habosra kavarjuk. 3. Hozzáadjuk a pépesre zúzott padlizsánt, összekavarjuk és utánsózzuk, ha szükséges.

Padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Káposzta saláta naranccsal
Káposzta saláta naranccsal

Legyaluljuk a káposztát és besózzuk, 30 perc múlva kinyomkodjuk a levét. Hozzá reszeljük a sárgarépát. A meghámozott narancsot felkarikázzuk, fűszerezzük és egy óráig állni hagyjuk...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Timea
Vízitormás, ruccolás saláta
Vízitormás, ruccolás saláta

Szalonnát megpirítani, fokhagymát a kisült olajában rövid ideig megpirítani, balzsamesetet és olivát hozzáadni, összetörni a bacont, hozzáadni a vízitormát és a ruccolát, összekeve...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Mexikói kukoricás babsaláta
Mexikói kukoricás babsaláta

A vesebabot lemossuk, lecsepegtetjük. A kukoricát leszűrjük, levét megtartjuk. A pritamin paprikát kicsumázzuk. vékony csíkokra vágjuk. Olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk