..Hozzávalók...4 közepes padlizsán, 2 főtt tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál tejföl, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál mustár, só ízlés szerint.
1. A padlizsánt parázson vagy gázrózsára helyezett sütőlapon megsütjük, még forrón megpucoljuk, levét lecsöpögtetjük, majd fakéssel pépesre zúzzuk. 2. A főtt tojást finomra reszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a tejföllel, mustárral, sóval és olajjal habosra kavarjuk. 3. Hozzáadjuk a pépesre zúzott padlizsánt, összekavarjuk és utánsózzuk, ha szükséges.
Készítsük el a salátaöntetet. A fokhagymát nyomjuk össze, majd egy zárható üvegben keverjük össze a citrom levével, az ecettel, az oregánóval, a mustárral, a sóval és a borssal. Ön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit felkarikázzuk, a lilahagymát félbe, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk. A tartármártást a majonézből, a ből kikeverjük, ízlés szerint sóval, borssal, mustárral ísítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Az újhagymát felkarikázzuk, a két paprikát kis kockákra vágjuk, akárcsak a sonkát. A mozzarellát kis darabokra vágjuk. A görög joghurtot ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az öntethez csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, reszeljünk hozzá egy darabka friss gyömbért és a mézet is keverjük hozzá. 2. Ezután daraboljuk lehetőleg egyforma méret...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű