4 személyre:40 dkg liszt,25 dkg margarin(én vajat használók)15 dkg porcukor,1 tojás sárgája,fél csomag sütőpor,1 vaníliás cukor,3 evőkanál kakaópor,Töltelék:75 dkg túró,25 dkg porcukor,3 tojássárgája,1 citromleve,1 vaníliás cukor,4 db keménre fel vert tojáshabja,darált keksz.
.A tészta alapanyagait összedolgozom és ha ez megvan 2 cipót formázok belőle. Hűtőszekrénybe teszem, hogy megkeményedjen és reszelhető legyen. Ha nehezen boldogulunk a tészta összegyúrásával akkor adhatunk hozzá egy kevés tejet. Míg ez meg keményszik addig elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat összekeverem egy tálban, majd utoljára szépen kanállal hozzákevergetem a tojások kemény habját. Kizsírozott lisztezett tepsit előkészítek és az egyik gombócot belereszelem(almareszelő durvábbik oldalán). Szépen kanalanként réteszem a túrótölteléket, és elsimítom. Utolsó lépésként megismétlem a második cipót ráreszelem a tetejére és előmelegített sütőben megsütöm. Ha megsült és kihűlt tálalható!Jó étvágyat!!!
iskóta készítése: A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaóporra...
Elkészítési idő: 1 óra1.A vajból 4 dkg-ot a mikró közepes fokozatán megolvasztjuk, félrerakjuk hűlni, a sütőt 175 fokra előmelegítjük. 2.Az egész tojásokat a cukorral a kézimixer legnagyobb fokozatán h...
Elkészítési idő:1. A hozzávalókat összegyúrjuk, gombócokat formázunk és forrásban lévő enyhén sós vízben pár perc alatt kifőzzük. 2. Pirított zsemlemorzsába vagy darált dióba forgatjuk. 3. Cukro...
Elkészítési idő: 30 perc