4 személyre:40 dkg liszt,25 dkg margarin(én vajat használók)15 dkg porcukor,1 tojás sárgája,fél csomag sütőpor,1 vaníliás cukor,3 evőkanál kakaópor,Töltelék:75 dkg túró,25 dkg porcukor,3 tojássárgája,1 citromleve,1 vaníliás cukor,4 db keménre fel vert tojáshabja,darált keksz.
.A tészta alapanyagait összedolgozom és ha ez megvan 2 cipót formázok belőle. Hűtőszekrénybe teszem, hogy megkeményedjen és reszelhető legyen. Ha nehezen boldogulunk a tészta összegyúrásával akkor adhatunk hozzá egy kevés tejet. Míg ez meg keményszik addig elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat összekeverem egy tálban, majd utoljára szépen kanállal hozzákevergetem a tojások kemény habját. Kizsírozott lisztezett tepsit előkészítek és az egyik gombócot belereszelem(almareszelő durvábbik oldalán). Szépen kanalanként réteszem a túrótölteléket, és elsimítom. Utolsó lépésként megismétlem a második cipót ráreszelem a tetejére és előmelegített sütőben megsütöm. Ha megsült és kihűlt tálalható!Jó étvágyat!!!
A diót daráld meg, de nem kell finom szeműre őrölni, legyenek benne nagyobb szemek is. Keverd el a kakaóval, sóval és az édesítővel. Keverd hozzá a tojásfehérjéket, nem kell felver...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A sütőt 220 fokra bemelegítem....
Elkészítési idő: 40 Nehézség: NehézA lisztet a vajjal, cukorral, tojással és darált dióval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat hosszú, keskeny „ujjformájúra” alakítjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes