tojás,só,bors,petrezselyemzöld.vaj,liszt,tejföl,
Forró, ecetes, és sós vízbe üssünk bele annyi tojást, a hány személyre főzünk. Vizet 3 decit kell számítani egy személyre, mert ezek a pörköltlevesek nem párolognak el a hosszas főzés miatt, mint a hús leves.Egy kanál zsírban vagy vajban tegyünk egy fakanál lisztet pirulni rántásnak; ha szép piros lesz a rántás, öntsünk bele egy pohár hideg vizet, azután gyorsan öntsük hozzá a megfőtt tojás levet is; kevés tört borssal fűszerezzük; apróra vágott zöldpetrezselyem levelet és néhány kanál tejfelt is tegyünk bele. Ezekkel együtt öt percig főzzük fel újra, azután tálalhatjuk.”
A vöröshagymát finomra vágjuk, a káposztát feldaraboljuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, hoz...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA puncspudingot a meggy levével felfőzzük, miután puding állagú lesz, hozzáöntjük a meggyet, kifacsart citromot és a többi hozzávalót.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Felteszem külön fazékban a húst főni, 1 óráig főzőm 2. 1 óra után másik nagy fazékban, kevés olajon vagy zsíron megdinsztelem a hagymát, majd fokhagymát. 3. Utána mehet rá a z...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA zsályás sütőtökkrémleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk a megti...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű