menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött gombafejek,sült krumplival


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


..Hozzávalók..8 db nagyobb sampion gomba,8 vékony szelet bacon szalonna,.só őrölt bors,16 dkg húsos szalonna,1 lila hagyma,2 db kápia paprika mind kockára vágva,rozmaring,kakukkfű,petrezselyemzöld apróra vágva,3 gerezd fokhagyma,25 dkg juhtúró vagy brindza,10 dkg vaj,1 kg főtt karikára vágott krumpli..

Elkészítés:


.A vajon szaftosra pirítottam a zöld fűszerekkel a szalonnát, tehát nem sütöttem túl. Hozzáadtam a gomba összevágott szárát és a paprikát. Aránylag magas lángon pirítottam, hogy megpiruljon, de roppanós maradjon. Ekkor ment hozzá a lila hagyma és a fokhagyma, ekkor már együtt pirítottam a ragut, de már csak rövid ideig. Hagytam kihűlni, csak ekkor sóztam, borsoztam. Elkevertem a juhtúróval és a töltelék készen állt a töltésre.Közben a kivajazott cseréptálba leraktam egy sor krumpli karikát, sóztam, borsoztam, megszórtam frissen reszelt szerecsendióval. Néhány kocka hideg vajat szétszórtan elhelyeztem a krumpli tetején. Addig folytattam, míg elfogyott a krumpli és a vaj.A gombát folyó víz alatt alaposan megmostam és leszárítottam. Csak közvetlenül a töltés előtt sóztam, borsoztam – és csak belül -, hogy ne engedje ki a levét és nehogy „összeessen”. Két szelet baconnal körbefogtam a gomba fejeket és megtöltöttem az előre elkészített töltelékkel.A töltött gombafejeket elhelyeztem a krumpliágyon, és frissen reszelt trappistával meg szórom,180 C fokra előmelegített sütőben sütöttem fedetlenül 15 percig. 15 percre fóliával lefedtem, majd az utolsó 15 percig újra fedetlenül sütöttem.

Töltött gombafejek,sült krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Majonézes céklasaláta
Majonézes céklasaláta

További hozzávalók a majonézes céklához: 4 ek majonéz 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál citromlé 1 evőkanál mustár Fehérbors, só 10 dkg dió, durvára törve A fenti hozzávalókból ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tanyasi májpástétom, lilahagyma-lekvárral
Tanyasi májpástétom, lilahagyma-lekvárral

Először kifilézzük a combokat: az alsó- és a felső combot az ízületnél szétvágjuk. Mindkét résznél a csontokról egy hegyes, hajlékony filézőkéssel körbevágva leválasztjuk a húst. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Virslipillangó
Virslipillangó

A virslit megfőzzük, egyik oldalát csíkokba bevagdossuk. A főtt tojást és az uborkát felszeleteljük. Egy tányérra helyezzük a virslit, mellé az uborkákat, az uborkára a szeletelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos túróval töltött gombafejek
Baconos túróval töltött gombafejek

Előkészítés: A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. Elkészítés: A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk