1 liter tej ( tetszés szerinti mennyiségű tej )
5 tojás( ha sok habot akarunk, akkor több tojás )
3 cs vaníliás cukor
3-4 evőkanál cukor( ha nagyobb mennyiségű tejjel dolgozunk, akkor
ízlésünknek megfelelő mennyiségű )
. A tojásfehérjét tálban keményre felverjük, a végén 1 cs vaníliás cukrot adunk hozzá. Még 1 percig összekeverjük a habbal. Közben fél liter tejet felforralunk, melybe 1 cs vaniliás cukrot és 1-2 kanál cukrot teszünk A. habot evőkanállal beleszaggatva a tejbe kifőzzük. Előbb egyik oldalán, majd óvatosan megfordítjuk a lbasba és a másik oldalát is főzzük.( főzés oldalanként 1-2 perc ) Ne tegyünk egyszerre sok adagot a lábasba, mert akkor összetürik a habunk.Egy tálba kiszedjük a megfőtt habokat.
Közben felforraljuk a többi tejet. Teszünk bele 1 cs vaniliás cikrot, 3-4 kanál cukrot. Mikor felforrt levesszük a tűzről. 2-3 percig várunk és hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját.
A 3 tojás sárgáját, 1 cs vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot simára keverünk ,1-2 kanál tejet merünk hozzá, azzal is összekverejük és a forró tejben folytonos kavargatás közbe beleöntjük..
Mikor minden kész van, a tojásos tejbe beletesszük a habot, lehűtjük és már fogysztható is
A madártejet soha ne edd melegen!!!
1. réteg 3 tojásfehérjét 5 ek porcukorral habbá verni, összekeverni 3 tojássárgával és 1 cs van cukorral. 1 zselatint felfőzni 1,5 dl vízzel és melegen hozzákeverni. egy tepsi alj...
Elkészítési idő: 3 hA lisztbe belekeverjük a sót, összemorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1/2 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát liszt...
Elkészítési idő: 1 óraElőmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Összedolgozzuk a Ramát, a tojást és a cukrot. Beleöntjük a tejet, jól elkeverjük, majd apránként szitálva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,...
Elkészítési idő: