1 liter tej ( tetszés szerinti mennyiségű tej )
5 tojás( ha sok habot akarunk, akkor több tojás )
3 cs vaníliás cukor
3-4 evőkanál cukor( ha nagyobb mennyiségű tejjel dolgozunk, akkor
ízlésünknek megfelelő mennyiségű )
. A tojásfehérjét tálban keményre felverjük, a végén 1 cs vaníliás cukrot adunk hozzá. Még 1 percig összekeverjük a habbal. Közben fél liter tejet felforralunk, melybe 1 cs vaniliás cukrot és 1-2 kanál cukrot teszünk A. habot evőkanállal beleszaggatva a tejbe kifőzzük. Előbb egyik oldalán, majd óvatosan megfordítjuk a lbasba és a másik oldalát is főzzük.( főzés oldalanként 1-2 perc ) Ne tegyünk egyszerre sok adagot a lábasba, mert akkor összetürik a habunk.Egy tálba kiszedjük a megfőtt habokat.
Közben felforraljuk a többi tejet. Teszünk bele 1 cs vaniliás cikrot, 3-4 kanál cukrot. Mikor felforrt levesszük a tűzről. 2-3 percig várunk és hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját.
A 3 tojás sárgáját, 1 cs vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot simára keverünk ,1-2 kanál tejet merünk hozzá, azzal is összekverejük és a forró tejben folytonos kavargatás közbe beleöntjük..
Mikor minden kész van, a tojásos tejbe beletesszük a habot, lehűtjük és már fogysztható is
A madártejet soha ne edd melegen!!!
A hozzávalókat összegyúrom, kóstolom elég édes -e ,majd sodrófával kinyújtom kb 3-5 mm vastagságúra , tetszőleg szaggatóval szaggatom .Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a porcukorral kikeverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük és sütjük. Vizesen feltekerjük. A krémnek a hozzávalóit sűrű krémmé főzzük. A tésztát megke...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntom a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba. A túrót ízesítem cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 2 ív sütőpapír között 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire so...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű