5 dbburgonya
100 gvaj
5 ev. kanálreszelt parmezán
1 ev. kanáltejföl
3 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálapróra vágott petrezselyemzöld
A burgonyát megmossuk, kb. centi vastag szeletekre vágjuk és puhára főzzük.
Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.
A főt burgonyáról leitatjuk a felesleges vizet, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd megkenjük a feltéttel – krémmel.
A burgonyát 220 fokon 10-15 percig sütjük. Jó étvágyat!
Ez a parmezános-fokhagymás parázsburgonya a legfinomabb, és legegyszerűbb köretek egyike! Ha elkészíted, garantáltan sikert aratsz vele! 1 A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. 2 A p...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűCartofii se pun la fiert in coaja.Cascavalul se rade. Untul/marg. se freaca cu sarea ,piperul, nucsoara,smintina si grisul. Cartofii fierti se curata de coaja se trec prin raza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRemek köret grillezett husik mellé, mennyei, kívül ropogós, belül krémes. Egy cseréptálba terítettem nagyszemű sót, csak annyit, ami elfedte az alját. Erre szórtam friss rozmaring...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű