Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyasz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dbburgonya
100 gvaj
5 ev. kanálreszelt parmezán
1 ev. kanáltejföl
3 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálapróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:


A burgonyát megmossuk, kb. centi vastag szeletekre vágjuk és puhára főzzük.
Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.
A főt burgonyáról leitatjuk a felesleges vizet, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd megkenjük a feltéttel – krémmel.
A burgonyát 220 fokon 10-15 percig sütjük. Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyasz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csőben sült burgonya
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Csőben sült burgonya

1. A nem szétfővő fajta burgonyát meghámozzuk, megmossuk és uborkagyalun felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és kidörzsölünk vele egy tűzálló formát. 2. A sütő...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Narancsos répa sütőben
Narancsos répa sütőben

A répákat felnegyedelni hosszában, és sütőpapírra tenni. Megszórni borssal ízlés szerint, majd a narancs levében elkevert mézzel leönteni a répákat. Fólia alatt sütni, 30-40 per...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Rakott sült burgonya camembert sajttal
Rakott sült burgonya camembert sajttal

A burgonyákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Forró olajban süssük ki aranybarnára. Egy nagyobb keverőtálba borítsuk az aranybarna burgonyakockákat, jöhet rá a pirított ba...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült zeller
Sült zeller

A zellert pucold meg, mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyjából egyforma hasábokra. Rendezd a zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sót, a borsot, az oregánót, a pirospapri...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk