5 dbburgonya
100 gvaj
5 ev. kanálreszelt parmezán
1 ev. kanáltejföl
3 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálapróra vágott petrezselyemzöld
A burgonyát megmossuk, kb. centi vastag szeletekre vágjuk és puhára főzzük.
Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.
A főt burgonyáról leitatjuk a felesleges vizet, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd megkenjük a feltéttel – krémmel.
A burgonyát 220 fokon 10-15 percig sütjük. Jó étvágyat!
https://www.topreceptek.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-sajtos-feltettel-sult-burgonyaszeletek-r400
A céklát meghámozom, és egyforma, de nem túl kicsi darabokra vágom. Ha zölddió nagyságú céklát sikerül beszereznem, akkor nem is felezem-negyedelem, hanem egészben hagyom. A hámo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáltam, majd elkevertem egy kevés sóval. Beleütöttem a tojásokat és elkezdtem összedolgozni. Apránként kevés hideg vizet adtam hozzá, épp csak valamennyit, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk -ezeket további rétegekre szedjük -sózzuk , kis idöre félretesszük -egy tálban a tojást a sóval tejföllel bors...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű