Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Görögdinnyehéjből dzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg dinnyehéj
1 kg cukor
2 citrom
szalicil

Elkészítés:


3 kg zöld rész levágása után 1-2 mm piros résszel héj...1 kg kr.cukor...összekavarva alaposan cukor elolvad...1 éjszaka áll...feltenni főzni...bele...
2 db citrom reszelt héj és a leve...2 evőkanál van.cukor...fedőalatt kb.3 óra...utolsó félórában fedő le...sűrűsödik, kavargatni...turmixolni...utolsó 5 percben bele 1 kávéskanál citromsav, 1 kávéskanál nátriumbenzoát, 1 cs DrOetker pektin...száraz dunszt...

Görögdinnyehéjből dzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
2014. meggy
2014. meggy

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzavirág zselé (almával)
Bodzavirág zselé (almával)

A virágok leszedése után ha várunk legalább fél napot, szinte "lehúzhatóak" a virágok.. :) A bodzavirágokat leszedjük. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával réte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
reszelt alma télire
reszelt alma télire

Az almát lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, és összekeverjük. Hagyjuk állni, míg levet enged. Az alma levét kinyomjuk, tiszta üvegekbe rakjuk, lezárjuk. Ha 2-4 üvegünk van,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk