Családireceptkönyv.hu

Habos álom, babapiskótával sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 db babapiskóta
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
6 evőkanál habtejszín

A krémhez:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum aroma

A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Habos álom, babapiskótával sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ostoros kalács
Ostoros kalács

A tésztához az élesztőt kevés langyos tejjel futtassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyes...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dini
Malibu Bonbon
Malibu Bonbon

A töltelékhez vízgőz felett olvasszuk fel a tejcsokoládét. Közben a tejszínt olvasszuk fel a kókuszzsírral, vagy vajjal. Amikor kezd olvadni a csokoládé, húzzuk le a tűzről (de a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kokostar
Kokostar

A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaníliás karika
Vaníliás karika

A liszteket, a porcukrot, a csipet sót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A szoba hőmérsékletű margarinnal vagy vajjal alaposan elmorzsoljuk (ha van késes aprítónk, tökéletesen el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk