250 g mascarpone krémsajt
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
kb. 10 dkg cukor
1 dl erős feketekávé (én a kifőtt kávézaccból is tettem bele egy keveset)
3 dl habtejszín
A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzöm a tejben, a cukorral úgy, hogy a kávét is belefőzöm, majd még langyosan kikeverem a mascarpone krémmel. A tejszínt felverem, és a kávékrémmel rétegezve poharakba töltöm. A tetejére tejszínhabot és egész kávészemet teszek.
1. A hozzávalókat bármilyen sorrendben összekeverjük zsírozott (vagy vajazott), lisztezett tepsiben sütjük, közepes lángon. Tűpróbával ellenőrzöm, hamar kész.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kesudiót áztasd be langyos vízbe, legalább 3-4 órára, de lehet egy éjszakára is. Szúrd le, add hozzá a vizet, a citromlevet és turmixold le teljesen krémesre. A garit a tejjel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNégy tojásból vizes piskótát sütünk. A piskótát megkenjük lekvárral, rákenjük a krémet és megszórjuk a dióval és mazsolával és szorosan feltekerjük. Kívül is bevonjuk krémmel. Hid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A mogyorót durvára daráljuk, vagy késes aprítóban felaprítjuk. A ostyaszeleteket alaposan összetörjük egy tálban, majd jól elkeverjük a ledarált mogyoróval. Az é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű