25 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csésze tejeskávé
20 dkg rétesliszt
a tepsi kikenéséhez zsír és liszt
A cukrot a vajjal, a tojásokkal meg a szódabikarbónával jó habosra keverjük, majd felváltva öntjük bele a tejeskávét és a lisztet. Közepes nagyságú, kizsírozott, kilisztezett tepsiben sütjük, és még melegen deszkára borítjuk.
Adhatjuk kockára vágva, cukorral meghintve, de ketté is vághatjuk és gyümölcsízzel, vagy krémmel tölthetjük. Készíthetünk belőle bármilyen krémmel, tortát is
a tejszint kemény habbá verjük ,amikor kész hozzákeverjük a vaniliás pudigport és a rum felét -addig verjük mig megszilárdul a krém -a kávét elkeverjük a tejjel + 2 kanál...
Elkészítési idő: 30 percA sütőt előmelegítjük 160 fokra. A vajat megolvasztani, hűlni hagyni. Hozzá cukor, fahéjat, majd habosra keverni a tojásokkal. Liszt, sütőpor a vajas masszába forgatni . Formáb...
Elkészítési idő:1. Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. 2. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. 3. Adjuk hozzá a lisztet...
Elkészítési idő: 60 perc