menu

Családireceptkönyv.hu

Pupusas


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
300 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz

A töltelékhez
2 evőkanál tejföl (20%-os)
100 g sajt - trappista (reszelt)
2 evőkanál sonka (szeletelt)
1 evőkanál szalonna, bacon (nyers)
1 db TV paprika
1 púpozott evőkanál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só

darált húsos töltelékkel is jó

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk.
Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/pupusas_recept
képet itt

Pupusas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

1. A SZALONNÁT APRÓRA VÁGJUK. A HAGYMÁT, A ZELLERT, A SÁRGARÉPÁT MEGHÁMOZZUK, MEGMOSSUK, APRÓRA VÁGJUK. 2. A VAJAT FELFORRÓSÍTJUK, MEGPIRÍTJUK BENNE A SZALONNÁT. HOZZÁADJUK A HAG...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Briós
Briós

A langyos tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és félretettem 20 percre. A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót és a vaníliás cukrot, apróra kockáztam a szoba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás tészta húsvéti sonkából
Sonkás tészta húsvéti sonkából

Elkészítés: A tésztát szokásos módon (sós, olajos vízben) felteszem főni, nem főzöm, csak ressre, hiszen később még bekerül a sütőbe. Amíg a tészta fő, beleteszem az aprítógépbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Piacos lángos
Piacos lángos

Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk